1B. DOL moški / 4

05 / april 2023
ATHOS Kostanjevica - Korvolley Mislinja
Poročilo s tekme

Na tekmi 26. kroga 1. B državne odbojkarske lige sta se v Kostanjevici na Krki pomerili ekipi Athos Kostanjevica in Korvolley iz Mislinje. Kostanjeviški odbojkarji so prevladovali v uvodnih dveh nizih, nato pa bili pri vodstvu v tretjem nizu popustili. Kljub izgubljenem tretjem nizu so v nadaljevanju postavili stvari na svoje mesto in se zasluženo veselili tretje zmage zapored.

Po izenačenem uvodu in izmenjavi točk na obeh straneh si je prva večjo prednost priborila domača ekipa iz Kostanjevice, in sicer s 16:12. Trener gostiteljev je zato ponudil priložnost za igro tudi mlajšim igralcem — Tomazinu in Jakšetu. Po nekaj živčnih točkah so se domači odbojkarji zbrali in niz mirno pripeljali do konca.

Podoben razplet kot v prvem nizu smo videli tudi v drugem nizu. Domači odbojkarji so na krilih bučne podpore s tribun zanesljivo korakali proti vodstvu z 2:0, niz so osvojili na 20. točki.

V tretjem setu smo videli boljši začetek gostov iz Mislinje, ki so povedli s 6:3. Kapetan Čuk je z uspešnimi napadi priigral prednost tudi v nadaljevanju, vendar so odbojkarji Athosa še pravi čas izid poravnali (13:13). V drugi polovici niza so gostitelji prešli v vodstvo (18:16, 20:18) in že je kazalo, da se bo tekma končala v korist kostanjeviških odbojkarjev s 3:0. Mislinjčani so z borbeno igro izkoristili zaspanost domačih in v končnici prišli do preobrata ter niz osvojili na 23. točki.

V četrtem nizu smo ponovno videli izenačen začetek, nato pa so Kostanjevičani dokazali, da si zaslužijo zmago in niz mirno pripeljali do konca za šesto prvenstveno zmago.