Sportklub 1A. DOL moški

06 / oktober 2023
Pred tekmo Krka - Calcit Volley
V Novem mestu brez obeh reprezentantov
Kamniška zasedba se je v primerjavi z lansko sezono spet nekoliko spremenila, vendar veliko manj kot pred letom dni. Novinci so kubanski sprejemalec Brunet Lazaro, hrvaški organizator igre Bernard Bakonji, srbski bloker Uroš Nikolić ter trije mladi slovenski upi, sprejemalec Črtomir Bošnjak in ACH Volleyja, bloker Jurij Oman iz Črnuč in libero Matevž Karadža Pevc prav tako iz Črnuč.
»V primerjavi z lansko sezono, ko se je zamenjala cela ekipa z izjemo Klobučarja in Mujanovića, je letos ostalo kar nekaj igralcev, priključilo pa se je nekaj novih. Veliko prijateljskih tekem letos iz različnih razlogov nismo igrali. Bolj smo se posvetili treningom, ogromno smo delali na tehniki in fizični moči. Nismo še najboljši formi, a v prvih treh krogih imamo na papirju lažje nasprotnike, za kar smo hvaležni, da se tudi tako pripravimo na najpomembnejše tekme,« je pred začetkom prvenstva dejal Uroš Pavlović, ki je novi kapetan Calcit Volleyja in eden tistih, ki bodo ob obeh reprezentantih, Mujanoviću in Pavloviću, tudi v novi sezoni nosili kamniški dres. Drugi so Jure Okroglič, Dino Vinkovič, Luka Lazar, Tomislav Mitrašinović in Alan Košenina.
»Veliko lažje nam bo, ko se bosta iz reprezentance vrnila Uroš Planinšič in Nik Mujanović, kajti še vedno ne moremo normalno trenirati 6 na 6, saj manjka nam podajalec, tako da se je v zadnjem mesecu v to vlogo prelevil pomočnik trenerja Jurij Žavbi. Ko prideta še Nik in Uroš, bo naša ekipa videti veliko boljša. Cilji so vsako leto podobni, vsa finala, torej MEVZA, prvenstvo in pokal. V zadnjih letih capljamo za ACH Volleyjem, jih imamo avtomatsko za favorite, letos pa bi bil rad bolj pogumen. Upam na zlato kolajno v pokalu ali prvenstvu. V tekmovanju MEVZA nam je malenkost olajšano delo, saj ACH ne bo nastopal, ampak to še ne pomeni, da se bomo skozi to tekmovanje sprehodili,« je v svoji napovedi optimističen nosilec srebrne kolajne z evropskega prvenstva leta 2015.
Kamničani so v pripravah na novo sezono odigrali nekaj pripravljalnih tekem s Kranjčani in Mariborčani, vendar izid ni bil v ospredju, tako kot tudi ne turnir v Murski Soboti, kjer so prvi dan premagali Merkur Maribor, v finalu pa izgubili z domačo Panvito Pomgrad.
»Prvih deset dni priprav smo se lovili, se privajali eden na drugega. Zdaj že lahko rečem, da smo ujeli boljši ritem, da delamo trdo in disciplinirano, a tudi dobro. Zadovoljen sem. Zadovoljen sem tudi z odigranimi pripravljalnimi tekmami, sploh zadnjo proti Mariboru, medtem ko krivdo za poraz proti Panviti prevzemam tudi na svoja ramena. Naši cilji v tej sezoni so visoki, zanje garamo, imamo dobro ekipo in mislim, da lahko končno osvojimo tudi prvenstvo,« je pred začetkom prvenstva dodal Mladen Kašić, hrvaški strokovnjak, ki je predlani z ACH Volleyjem v celotni sezoni v vseh tekmovanjih izgubil le eno tekmo.
V kamniškem taboru se, čeprav so na papirju močnejša ekipa, zavedajo, da bo novomeška Krka v uvodnem krogu vse prej kot lahka tekma. Novomeščani so se ekspresno vrnili v prvo ligo, tudi letos jih vodi Jernej Rojc, svojo ekipo pa so precej spremenili. Prišli so Uroš Bregar, nekdanji odbojkar Calcit Volleyja, Uroš Erpič, kanadski podajalec Kern Cam, Matic Rojnik, Jožef Verninek, Jure Kocjančič, Gabrijel Laknar in Gal Medved. Od lani so ostali izkušeni kapetan Martin Kosmina, ki je eno leto tudi igral za Kamničane, Grega Erpič in Zlatko Pulko.
»Prvenstvo začenjamo s tekmama proti dvema favoritoma prvenstva, kar pomeni, da bomo imeli priložnost za popolnoma sproščen in neobremenjen začetek prvenstva. Veselimo se nove sezone,« je pred gostovanjem Kamničanov dejal Rojc.