Sportklub 1A. DOL moški

06 / oktober 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Merkur Maribor 2:3
Poročilo s tekme

V 1. krogu 1A Sportklub lige so odbojkarji Merkur Maribora na Ravnah na Koroškem slavili z 2:3. Obračun sta sodila Franc Mesarič in Jure Vrenko, zbralo se je okoli 150 gledalcev.

Fužinar SIJ Metal Ravne : Merkur Maribor 2:3 (26:24, 32:30, 21:25, 16:25, 15:17)

Merkur Maribor: Fužir 2, Vodušek 2, Pernuš 1, Adžović 1, McConnell 16, Valenčič 16, Kumer (L), Kržič 11, Donik (C) 15, Fink 22 in Novak. trener Sebastijan Škorc, pomočnik Alen Krajnc.

Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 22, Križanič 5, Lednik, Robida 24, Ranc, Stojanov 4, Libnik (L), Hribernik Ž., Vučetić 4, Plesec (C) 21, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj in Hribernik N. (L). Trener Aljoša Jemec, pomočnik Žiga Hribernik.

Uvod tekme je bil v znamenju gostov, ki so hitro povedli in pri rezultatu 7:2 prisilili domačega trenerja, da je vzel minuto odmora. Stanje na igrišču se ni spremenilo do sredine niza, ko je domača ekipa ujela ritem in z asom Plesca izenačila na 19:19. Sledila je izjemno napeta končnica, ekipi sta borili za vsako točko, v zaključku uvodnega seta pa so na veliko veselje domačih gledalcev 26:24 slavili igralci Fužinarja.

Začetek drugega niza je bil izenačen, v končnico so tokrat z rezultatsko prednostjo vstopili gostje. Kljub vodstvu gostov 21:17 se domača ekipa ni predala, s požrtvovalno in napadalno učinkovito igro so tudi tokrat ujeli priključek. Končnica drugega niza je prinesla še več drame, saj sta obe ekipi imeli svoje priložnosti, na koncu je po napaki Kržiča na prvem tempu na semaforju bilo 2:0 za Fužinar.

A v tretjem nizu se je zgodba obrnila. Domači so vodili do končnice, kjer so jih gostje ujeli pri rezultatu 21:21. Sledila je črna minuta domačih, po nekaj napakah do tega trenutka sicer odličnega podajalca domače ekipe Stojanova, je tretji niz s 25:21 z blokom zaključil podajalec gostov Pernuš. 

V četrtem nizu so se gostje kljub poškodbi libera Kumra razleteli po igrišču, zaigrali odlično v obrambi, razigrali so se tudi v napadu in zasluženo s 16:25 izenačili na 2:2. Trener Škorc je bil med nizom celo primoran poseči po izredni menjavi, ko je Kumra na liberu zamenjal Fužir, ki je tekmo sicer začel na mestu sprejemalca.

O zmagovalcu je tako po izenačenju na 2:2 odločal skrajšani niz, ki so ga bolje začeli domači, bili vseskozi v manjši prednosti in si pri rezultatu 14:12 priigrali kar dve zaključni žogi. Z odličnimi servisi je potem Ravenčan v dresu Maribora Fink poskrbel za preobrat, ki je na koncu gostom prinesel zmago z 2:3.

Obema ekipama čestitke za prikazano igro.

Izjava trenerja domače ekipe Aljoše Jemca: "Pred tekmo bi bili proti tako kvalitetnemu nasprotniku, kot je Maribor, zadovoljni s točko. Tako pa po igri, ki so jo fantje prikazali v prvih dveh in večjem delu tretjega seta, ostaja malce grenkega priokusa, da nismo uspeli izvleči zmage. Ne glede na vse je točka neke vrste nagrada fantom za dobro dosedanje delo na treningih in spodbuda za naprej. Pokazalo se je, da imamo v igri še pomanjkljivosti, glede katerih nas čaka še veliko trdega dela v naslednjih mesecih. Obenem pa se je pokazalo, da v kolikor v igrišče stopimo s pravo energijo, smo lahko zelo neugoden nasprotnik za vsakega tekmeca."

Izjava kapetana gostov Žige Donika: "Najprej vse pohvale domačinom za odlično igro in vzdušje v dvorani. Tekmo smo dobro začeli in imeli prednost do poškodbe Kumra. Po padcu koncentracije in napakah smo izgubili prvi in potem še drugi set. V tretjem nizu smo se nekako pobrali in zadržali nek nivo igre v 4. in zelo napetem 5. nizu, ki smo ga na koncu za las dobili. Naša igra ni bila na željenem nivoju, zato bomo morali popraviti kar precej stvari. Kljub temu nas veseli, da se iz težkega gostovanja vračamo z zmago, prvo v sezoni."

Avtor: OKF