Sportklub 1A. DOL moški

18 / oktober 2023
Fužinar SIJ Metal Ravne - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

Sportklub 1A. DOL moški - 3. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 150, sodnika: Mojca Tovornik, Daniel Atanasov
Fužinar SIJ Metal Ravne - Calcit Volley 0:3 (-20, -11, -22).

Fužinar SIJ Metal Ravne: Pušnik 9, Križanič 4, Lednik, Robida 10, Ranc, Stojanov 4, Javornik 3, Vučetić, Plesec 4, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 8, Bošnjak 5, Mitrašinović 2, Brunet Lianes 4, Oman, Bakonji, Mujanović 11, Pavlović 11. TRENER: Mladen Kašić, POMOČNIK TRENERJA: Jurij Žavbi.

V tretjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal Ravne srečali z ekipo Calcit Volley iz Kamnika.

Domači odbojkarji so se v začetku prvega niza pogumno zoperstavili gostom iz Kamnika, ki so bili na tekmi v vlogi velikega favorita. S pogumno igro so držali izenačen rezultat vse do izida 6:8, ko so se gostje rezultatsko oddaljili. Po nizu dveh točk so domačini izenačili rezultat na 8:8. Niz se je nadaljeval po željah gostov, ki so z odličnimi servisi povedli z 8:11. Podobno sliko smo gledali tudi v nadaljevanju niza, ko so domačini po nizu lastnih napak odbojkarjem iz Kamnika dovolili, da so zlahka prišli do občutnejše prednosti (10:16). Sledilo je nekaj izjemnih točk domačih odbojkarjev, ki so rezultat znižali na 13:16. Odbojkarji Calcit Volleyja so v nadaljevanju niza z zbrano igro pokazali svojo moč in niz s serijo dobrih začetnih udarcev, obramb in napadov dobili z rezultatom 20:25.

V drugem nizu so odločneje začeli gostje iz Kamnika in z odličnimi začetnimi udarci in bloki hitro pobegnili za štiri točke pri rezultatu 2:6. Tudi v nadaljevanju niza so odbojkarji Calcit Volleyja z dobrimi servisi in napadi zlahka osvajali točke in pri rezultatu 8:15 naredili veliko točkovno razliko, ki je obetala miren zaključek niza. Blok in začetni udarci gostov so bili za domače fužinarje nerešljiva uganka in prednost je še naprej naraščala. Niz se je končal z zanesljivih 11:25 za OK Calcit Volley, ki je zlahka povedel z 0:2.

V tretjem nizu smo gledali izenačeno tekmo. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu do rezultata 8:10, ko so gostje iz Kamnika z močnimi servisi spet vzpostavili rezultatsko prednost. A domačini so želeli popraviti vtis iz drugega niza in z borbeno igro so rezultat na 13:13 najprej izenačili in z asom pri začetnem udarcu celo povedli s 16:15. Ko so domačini pri rezultatu 19:17 povedli za dve točki, se je nakazovala zelo zanimiva končnica niza. Nobena od ekip ni popuščala in točke so se izmenično osvajale na obeh straneh. Pri rezultatu 22:19 je trener gostov z minuto odmora uspešno prekinil ritem odbojkarjev Fužinarja, po odličnih začetnih udarcih in blokih pa so gostje rutinirano obrnili rezultat sebi v prid in niz dobili z rezultatom 22:25.

Aljoša Jemec, trener OK Fužinar SIJ Metal Ravne: "Kamnik je danes praktično od začetka s servisom vršil hud pritisk na našo sprejemalsko linijo in nam s tem onemogočil hitrejšo igro v napadu. Šele v nadaljevanju, ko je nasprotnikov servis malenkost popustil, smo odigrali enakovreden tretji set, v katerem smo bili do konca v prednosti. V sami končnici je odločalo par točk, ki se žal niso odvile v našo korist. Kljub temu sem zadovoljen, da so se fantje držali dogovora ter odigrali z veliko mero borbenosti in nepopustljivosti, kar je naš zaščitni znak s treningov in nam bo prišlo zelo prav v nadaljevanju sezone."

Nik Mujanović, igralec Calcit Volleyja: "Odigrali smo solidno tekmo z nasprotnikom, ki je pokazal veliko želje v igri. V prvih dveh nizih smo naredili razliko z odličnimi servisi in zlahka smo ohranjali rezultatsko prednost ter niza mirno pripeljali do konca. V tretjem nizu so domačini igrali še bolj hrabro in z nepopustljivo igro, nekaj odličnimi začetnimi udarci in napadi pretili do same končnice. V naši igri je še veliko rezerve za izboljšavo igre, do tekem, ki bodo odločale o vrhu slovenske lestvice."

OKF