Sportklub 1A. DOL moški

19 / oktober 2023
Merkur Maribor - Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Po udarnem začetku domačih, ki so osvojili prve tri točke, so se gostje takoj vrnili in izenačili na četrti točki. Pobuda je bila ves čas na strani Merkurja Maribor, ki je s serijo štirih zaporednih točk in vodstvom s 16:11 poskrbel za odmor na gostujoči strani. Mariborčani so priigrano prednost varno ohranili do konca ter niz osvojili s 25:20.

Uvod v drugi niz je pripadel Mariborčanom, saj so povedli s 6:3 in Dejan Fujs je takoj posegel po odmoru. Domači niso popuščali in ob vodstvu z 9:5 je gostujoči strateg še drugič vzel odmor. Mariborčani so tudi v nadaljevanju vršili pritisk z začetnimi udarci in tako povzročali nemalo težav za sprejem Sobočanov. Ob vstopu v končnico niza je tako semafor kazal prednost šestih točk v korist Merkurja Maribor (20:14). V nobenem trenutku ni bilo vprašljivo, kdo bo dobil ta niz. Mariborčani so končnico varno pripeljali do konca ter niz osvojili s 25:19.

Podobno kot v začetku drugega, je tudi začetek tretjega niza pripadel Merkurju Maribor. Povedel je s 5:3 in Dejan Fujs je spet posegel po hitrem odmoru. V nadaljevanju niza so gostje vseskozi uspeli držati priključek z Mariborčani, ki si kaj več kot treh točk prednosti niso uspeli priigrati. Takoj ko so Merkurjevci ušli na štiri točke prednosti (18:14), je gostujoča klop nemudoma posegla po odmoru. Ob vstopu v končnico niza so se Sobočani približali na samo točko (20:21) in Sebastijan Škorc je v igro hitro vrnil Janža Kržiča. Tudi v tej končnici je bolj mirno roko ohranila domača ekipa, ki je niz osvojila s 25:21.

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: "Najbolj pomembno danes je bilo, da smo zmagali to prvo tekmo doma. Prikazali smo dobro odbojko, kjer pa so se nam prikradle še kakšne začetniške napake. Pozna se nam tudi, da igramo brez Žige Kumra. Moram pa pohvaliti Urbana Fužirja za zelo dobre predstave na poziciji libera. Tudi Rok Bračko se je po skoraj polletni reprezentančni avanturi vrnil na treninge šele pred dobrim tednom dni. Sedaj pa prihajajo veliko bolj zahteve tekme, tudi evropska s finsko Ako. Maksimalno motivirani gremo iz tekme v tekmo."