Sportklub 1A. DOL moški

08 / november 2023
Merkur Maribor - Hiša na kolesih Triglav 2:3
Poročilo s tekme

Srečanje se je pričelo z izenačeno igro, vendar pa so bili gostje vedno korak pred Mariborčani. Gostje so si hitro priigrali tri točke prednosti (6:9) in visok ritem držali tudi naprej. Tako so ob vodstvu z 11:14 mariborsko klop prisilili v odmor. Domači so se nato uspeli približati na samo točko zaostanka (14:15), vendar pa domačini kaj več od tega v prvem nizu niso zmogli. Gostje so ga zanesljivo osvojili s 25:21.
Mariborčani so odlično začeli drugi niz in povedli s 5:1. Takoj je sledila reakcija s klopi gostov iz Kranja, saj je trener Sašo Rop posegel po odmoru. Bolj zanesljiva igra v napadu ter trdnejši blok sta domače krasila v drugem nizu. Ob zaostanku sedmih točk (14:7) je Sašo Rop z odmorom hotel ustaviti nalet domačega Merkurja Maribor. V nameri ni uspel, saj so domači prevladovali v vseh elementih igre. Niz so varno pripeljali do konca ter ga osvojili s 25:16.
V tretjem nizu je bila igra precej izenačena, kjer si vsaj v uvodu nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Nato pa so pobudo spet prevzeli gostje iz Kranja. Pri vodstvu z 11:13 je Sebastijan Škorc zahteval prvi odmor. Po odmoru so njegovi varovanci vendarle zaigrali boljše in rezultat uspeli poravnati na osemnajsti točki. Nato pa je spet zmanjkalo nekaj zbranosti, pri gostih se je razigral Đorđe Jovović in gostje so niz osvojili z 20:25.  
Mariborčane je še drugič na tekmi streznil izgubljeni niz, kjer je Sašo Rop po le osmih točkah in ob zaostanku s 6:2 posegel po odmoru. Mariborčani so leteli po igrišču in bili zelo učinkoviti v napadu. Po vmesnem poskusu, da gostujoča klop ustavi nalet z odmorom so imeli vse niti v nizu v rokah Mariborčani. Niz so zanesljivo osvojili s 25:16.
Domači so na krilih osvojenega prejšnjega niza tudi v odločilnega petega vstopili udarno. Povedli so s 7:3 in vse je kazalo na miren zaključek več kot dve uri trajajoče tekme. Vendar pa so se gostje še enkrat pobrali ter po menjavi strani izenačili na deseti točki. Domači so sicer bili še vedno v prednosti za točko, vendar pa je bil pritisk gostov vse večji. Kranjčani so nato pripravili popoln preobrat ter izkoristili drugo zaključno žogo za zmago v nizu s 15:17.

Gregor Pernuš, igralec Merkurja Maribor: »Gostje so v tekmo vstopili z boljšim pristopom kot mi, kar se je poznalo v prvem nizu. Nato so imeli tudi slabše trenutke v drugem ter četrtem nizu, ki smo ju razmeroma gladko tudi dobili. Vendar pa to ni bilo dovolj, oni so bili prvi, ki so osvojili tri nize ter se veselili zmage.«