Sportklub 1A. DOL moški

09 / november 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Alpacem Kanal 3:1
Poročilo s tekme

Sportklub 1A. DOL moški - 7. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 250, sodnika: Atanasov Daniel, Novak Gregor

Fužinar Sij Metal Ravne - Alpacem Kanal 3:1 (27, -20, 19, 22).

Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 14, Križanič, Lednik 1, Robida 21, Ranc 13, Stojanov 3, Javornik 5, Vučetić 7, Plesec 3, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.
Alpacem Kanal: Kodrič 3, Stojanovič 6, Cafuta 7, Jakovac 22, Karnel 1, Godnič 3, Kavčič, Maretič 1, Okroglič (L), Blazsovics 5, Vrtovec 8, Ranc 5. TRENER: Rok Knafelc.

V sedmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal Ravne srečali z ekipo OK Alpacem Kanal iz Kanala.
Domači odbojkarji so tekmo začeli zelo podjetno in z odličnimi začetnimi udarci Vučetića hitro povedli s 3:0. Razigrani korektor Robida je tudi v nadaljevanju seta nizal točke in prednost domačih se je povečala na 8:4. Gostje so v nadaljevanju niza dvignili nivo svoje igre in s serijo 1:6 prvič na tekmi prišli do vodstva z 9:10. Odbojkarji iz Kanala so nadaljevali z učinkovito igro in povedli za tri točke pri rezultatu 13:16. Ko so se odbojkarji Fužinarja približali na samo točko zaostanka (17:16), se je zdelo, da so ujeli priključek z razigranimi Kanalci. A sledila je serija nepotrebnih napak na domači strani in vodstvo gostov je kar naenkrat znašalo 18:21. Rezultat 21:20 je obetal napeto končnico, a Kanalci so bili pri rezultatu 21:24 tokrat čisto blizu zmagi v prvem nizu. Domačini se niso predali in na krilih odličnega Denisa Robide, 11 točk v prvem nizu, so zmogli preobrat in niz zasluženo osvojili z rezultatom 29:27.
Drugi niz sta ekipi začeli v izenačenem ritmu in se večkrat izmenjali v vodstvu. Gostje so v nadaljevanju izkoristili neodločnost domačih napadalcev in z zbrano igro povedli s 4:8. Tudi nadaljevanje tekme ni prineslo preobrata domačih odbojkarjev, ki so za gosti vse bolj zaostajali (6:12). Kanalci so nadaljevali v podobnem ritmu in v tem nizu neprepoznavne domačine čisto ustavili. Rezultat 12:20 je kazal na lahek zaključek niza za goste. Ravenčani so se z nizom točk gostom iz Kanala začeli približevati (17:21, 19:22), a razlika, ki so si jo nabrali v sredini niza, je bila prevelika in gostje so niz z 20:25 zaključili v svojo korist.

Nadaljevanje tekme, zelo pomembne za obe ekipi, je minilo v znamenju domačega Fužinarja, ki je povedel z rezultatom 4:1. Domačini spet niso znali zadržati priborjene prednosti in gostje so jih na šesti točki ujeli. Nadaljevanje niza nobeni ekipi ni prineslo zajetnejše prednosti, domačini so največ vodili za dve točki (12:10) in po bloku Ranca za tri točke (14:11). Prednost so tokrat uspešno držali do končnice niza (19:15). Po nekaj napakah gostujočih odbojkarjev je prednost narasla na pet točk (21:16) in pred polno dvorano razgretih navijačev je kazalo na ugoden razplet za domače odbojkarje. Niz so Fužinarji z borbeno igro zanesljivo dobili z rezultatom 25:19.

Tudi četrti niz je kazal nervozo v vrstah obeh ekip, ki sta stežka nizali točko za točko v svojo korist. Veliko neizsiljenih napak na obeh straneh je tekmecema onemogočalo, da bi si zagotovila prednost pred nadaljevanjem niza. Manjšo prednost so si domačini priigrali pri rezultatu 12:9, glede na potek tekme nikakor zadostno. Rezultat je bil ponovno izenačen na 14:14. Pri rezultatu 19:16 so bili domačini zelo blizu uspeha, a spet smo lahko pričakovali infarktno končnico, saj se Kanalci niso imeli namena predati. Tokrat so odbojkarji domačega OK Fužinar sij Metal zadržali prednost in zasluženo slavili (25:22) ter osvojili tri pomembne točke pred nadaljevanjem prvoligaškega tekmovanja.

Denis Robida, korektor OK Fužinar sij Metal Ravne: »Veseli me, da smo pripravljenost in formo s treningov prenesli tudi na tekmo, ki smo jo odigrali pred polno dvorano. Odločilen je bil prvi niz, ko smo nasprotnika ujeli v sami končnici in ga z borbeno igro tudi osvojili. Sedaj sta pred nami dva težka nasprotnika, a s takšno energijo in igro smo prepričani, da lahko zmagamo tudi na teh tekmah.«


OKF