Sportklub 1A. DOL moški

11 / november 2023
Merkur Maribor - Fužinar sij Metal Ravne 3:0
Poročilo s tekme

Uvod v srečanje je postregel z izenačeno igro, saj si nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Po zaslugi odličnih začetnih udarcev Žige Donika, ki so povzročali nemalo težav za sprejem  gostov in ob njihovi neučinkovitosti v napadu so si domači uspeli priigrati 4 točke prednosti (9:5). Takoj je z odmorom ta nalet poizkušal ustaviti Aljoša Jemec. Vendar pa mu to ni uspelo. Že dve točki po prvem je posegel še po drugem odmoru pri zaostanku z 11:5. Mariborčani so visok ritem držali tudi v nadaljevanju niza, kjer Ravenčanom niso dovolili, da bi ogrozili potek niza. Popolnoma zasluženo so ga osvojili s 25:15.
Podobno kot v prvem smo tudi v začetku drugega spremljali izenačeno igro in izmenjavanje točke za točko obeh ekip.  In tudi v tem nizu so prvi odskočili domači. Kompakten blok je bil glavni razlog, da je semafor kazal 11:8 v korist Mariborčanov. Tako so prisilili gostujočo klop, da poseže po odmoru. Tudi po odmoru se Merkurjevci niso ohladili. Po bloku Connorja McConnella in vodstvu s 14:9 je bil Aljoša Jemec primoran poseči še po drugem odmoru. Tudi drugi niz so imeli igralci Merkur Maribora popolnoma pod kontrolo ter ga zanesljivo osvojili s 25:17.
V tretji niz so bolje vstopili gostje, ki so povedli s 3:5. Domači so nato hitro našli pot povratka in tudi povedli z 10:7. Aljoša Jemec je na drugi strani videl dovolj ter takoj zahteval odmor. Tudi v tretjem nizu je gostujoči strateg hitro porabil še drugi odmor, tokrat ob zaostanku svojih varovancev s 13:8. Kot kopija obeh prejšnjih nizov, Mariborčani tudi v tem nizu niso dopustili nobenih dvomov, v katero smer bo šel niz. Sebastijan Škorc je v igro poslal tudi rezerviste Sanija Adžovića, Timija Voduška ter Marina Novaka, vendar pa se na rezultatu to ni poznalo. Tudi ta niz so mirno pripeljali do konca in ga osvojili s 25:16.

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribor: »Fužinar je zadnje tri tekme dobil, tako da smo to tekmo morali vzeti skrajno resno in jim moram tudi čestitati za korektno igro. Danes smo bili pri stvari, celotno tekmo smo imeli pod kontrolo ter se držali tega, kar smo se dogovorili. Zelo smo veseli, da so danes tri točke ostale doma in da se lahko v miru pripravimo na naslednji teden. Kajti čakata nas dve težki tekmi lige MEVZA v Zagrebu in nato domača tekma proti Alpacemu Kanal.«