Sportklub 1A. DOL moški

17 / november 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Sportklub 1.A DOL moški - 9. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 300, sodnika: Dejan Jovanovič, Franci Kramar
Fužinar Sij Metal Ravne : Panvita Pomgrad 3 :  0 (22, 18 , 19).

Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 10, Križanič, Lednik, Robida 17, Ranc, Stojanov 6, Javornik 4, Vučetić 4, Plesec 7, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Panvita Pomgrad: Rajnar 3, Doda 5, Šormaz 6, Drvarič, Vrabl 1, Suhadolnik 4, Horvat, Legen 1, Bedrač 5, Mirković 10, Novak (L). TRENER: Dejan Fujs

V devetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem srečali z ekipo OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.
Srečanje ekip, ki sta točkovno na lestvici ena ob drugi, so veliko bolje začeli domači odbojkarji in povedli z rezultatom 4:1. Nadaljevanje je prineslo izmenjavanje točk  obeh ekip in tako so odbojkarji Fužinarja ohranjali prednost treh točk. Pri rezultatu 13:8 so Ravenčani točkovno še nekoliko odskočili od gostov iz Murske Sobote in s tem nakazali, da bodo niz poskušali mirno pripeljati do konca. Nihanja v igri domačinov so gostom omogočila, da so se pri rezultatu 19:17 približali samo na dve točki zaostanka. Napeta končnica niza, ki ni prikazala dobre odbojke, je več sreče prinesla domačinom, ki so niz zaključili v svojo korist z rezultatom 25:22.
Začetek drugega niza je prinesel izenačeno tekmo z veliko napakami na vsaki strani. Ko je semafor pokazal rezultat 8:3, je lepo število navijačev v ravenski dvorani navdušeno pozdravljalo prednost domačih odbojkarjev. Najvišja prednost igralcev Fužinarja je v tem delu niza znašala šest točk (11:5, 14:8). Domačini so nadaljevali z zanesljivo in učinkovito igro in povedli s 17:10. Tudi končnica niza je bila v znamenju Ravenčanov, ki tokrat niso popuščali in niz pri rezultatu 25:18 zanesljivo zaključili v svojo korist.
Tretji niz se je na veselje domačih igralcev in njihovih glasnih navijačev nadaljeval v istem ritmu, kot se je zaključil drugi. Rezultat 10:4 je kazal na nemoč igralcev Panvite Pomgrada, ki nikakor niso mogli slediti razigranim domačinom. Slednji so nadaljevali z izvrstno predstavo in se pri rezultatu 15:8 zanesljivo bližali končnici tekme v svojo korist. Ko so domači povedli z 20:12. se je zdelo, da je tekma zaključena, a gostje se niso predajali in se nevarno približali na samo štiri točke zaostanka, 21:17. To je domačine predramilo in niz točk, ki so jih osvojili, jih je popeljal do zaslužene in zanesljive zmage z rezultatom 3:0 (25:19).

Aljoša Jemec, trener OK Fužinar sij Metal Ravne: »Od zadnjih petih tekem smo zmagali kar štiri, za kar je igralcem resnično potrebno čestitati. Vem, da se že ponavljam, ampak fantje vsak trening oddelajo na polno, kar se slej ko prej prenese na igrišče in mora odraziti v dobrih igrah. Danes sta obe ekipi začeli dokaj nervozno, v nadaljevanju pa Panvita ni bila tista prava Panvita, vendar smo tekmo kljub temu morali korektno pripeljati do konca. Nujno je potrebno izpostaviti tudi fantastične domače navijače, ki so praktično od prve tekme dalje naš sedmi igralec. Pred tako publiko je lepo igrati, saj s svojo glasnostjo našo dvorano na nek način spremenijo v pravo trdnjavo, v kateri nobeni gostujoči ekipi ni lahko.«
OKF