Sportklub 1A. DOL moški

18 / november 2023
Hiša na kolesih Triglav - Calcit Volley 3:2
Poročilo s tekme

V 9. krogu Sportklub 1A. DOL so Triglavani presenetili do tedaj nedotakljivi Calcit Volley in slavili s 3:2 (21, 22, -17, -16, 13).
Tekmo so bolj odločno začeli domačini. Z uspešno blok obrambo so onemogočili nekaj točk Kamničanov in povedli z 8:5. Planinšič je kljub nekoliko slabšemu sprejemu uspel Bošnjaku pripravljati priložnosti za zaključek in gostje so ustavili večanje prednosti. Kamničani se niso našli na servisu in so naredili nekaj napak preveč. Kranjčani so ponujeno izkoristili in po uspešnem zaključevanju Jovovića povedli s 15:11. Po odmoru Kašića so Triglavani najprej blokirali Bošnjaka, nato pa še Okrogliča in prednost domačih je zrasla na 17:12. Po nekaj zmede v obrambi domačih, dobrem servisu Bruneta Llanesa in še napačni postavitvi Triglavanov, so se gostje približali na 20:19 in Rop je zahteval odmor. V končnici je na servis vstopil Jan Karl Jančič in Kranjčanom omogočil dve zaporedni točki. Set se je zaključil z blokom Tučna in Triglav je Kamniku odvzel prvi set v sezoni s 25:21.
Gostje so drugi set začeli bistveno odločneje in z Bošnjakom na servisu povedli z 0:4. Odgovorili so Nemanja Peruničić na servisu in Uroš Tučen na bloku, pomagal pa je tudi Brunet Llanes z napako v napadu in rezultat je bil poravnan na 4:4. V nadaljevanju sta bili ekipi zelo izenačeni. Pri Calcitu je bil iz vseh con neustavljiv Črt Bošnjak, pri Triglavanih pa Nanut in Jovović. Domači so uspeli večino niza držati prednost ene ali dveh točk, vse do napake Bošnjaka v napadu. Ko je z udarcem zadel anteno in privedel do rezultata 18:15, je Kašić ponovno vzel odmor. Po njem so Kamničani zaključili, nato pa še ubranili napad in z zgornjim odbojem libera Košenine zmanjšali zaostanek na 18:17. V končnico sta ekipi vstopili izenačeno, nato pa so z blokom, obrambo in napako gostov Triglavani dosegli štiri zaporedne točke. V igro je namesto Okrogliča vstopil Vinkovič, vendar Calcitu ni uspelo obrniti poteka niza. Zaključil se je z blokom Mitrašinoviću in rezultatom 25:22 za gostitelje.
V tretjem setu je gostujoči trener premešal postavo - na podaji je začel Bakonji, na korekciji pa je Mitrašinovića zamenjal Kubanec Brunet Llanes. Sprememba je obrodila sadove, Brunet Llanes je odlično zaključeval tudi iz cone 1 in Calcit Volley je povedel s 5:9. Kubanec v vrstah Kamnika je dosegal točke iz vseh možnih položajev in v vseh smereh. Gostje so tudi dvignili nivo svoje obrambe in prišli do vodstva z 12:17. Tudi po odmoru Ropa je bila igra domačih nekoliko raztresena in njihov zaostanek je narastel na 14:21. To je bilo dovolj, da so razpoloženi Kamničani niz privedli do zaključka s prednostjo 8 točk.
Četrti niz je s serijo na servisu odprl Pavlović, Triglavani pa so se spet mučili z osnovnimi elementi, kot je korekcijska podaja, in rezultat je znašal 1:4. Sašo Rop je pri zaostanku s 3:8 poskusil z Adžovićem na podaji, Jančičem na korekciji in Malijem namesto sprejemalca Peruničića, kar je sicer ustavilo večanje zaostanka, ni pa prineslo bistvene spremembe. Calcit Volley je, predvsem po zaslugi neustavljivega Bruneta Llanesa, pokazal dominantni obraz dosedanje sezone in set osvojil s 16:25.
V petem nizu je Rop v igrišče vrnil začetno postavo in Triglavani so takoj začeli bolje. Po napaki Bošnjaka in dobri obrambi Fajfarja so povedli s 3:1. Udarec je z odličnim float servisom vrnil Pavlovič - z dvema neposrednima točkama in večkrat načetim sprejemom domačih je povedel Calcit Volley s 3:6. Prednost treh točk so Kamničani držali vse do trenutka, ko je Jovović z blokom ustavil nasprotnega korektorja Brunet Llanesa in s tem zmanjšal zaostanek na 9:10. Za tem se je Kubanec v napadu še dotaknil mreže in izid je bil izenačen na 11. točki. V napeti končnici so odločile napake v napadu na strani gostov. Poleg Brunet Llanesa jo je napravil še Okroglič in zmaga je šla v roke domačih s 15:13 in 3:2 v nizih.