Sportklub 1A. DOL moški

09 / december 2023
Krka - Fužinar Sij Metal Ravne 0:3
Poročilo s tekme

V novomeški dvorani Marof sta se pomerila domača Krka in Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem. Zmage v treh nizih so se razveselili Korošci, ki so si s tem tudi praktično priigrali mesto med najboljšimi šestimi ekipami v ligi. Pri gostih je bil daleč najbolj razpoložen Robida, dosegel je 19 točk, pri domačih jih je 11 vpisal Kosmina.

Sportklub prva odbojkarska liga, 12. krog
Krka - Fužinar Sij Metal Ravne 0:3 (-20, -21, -16)

Novo mesto, 12. december 2023. Obiskovalcev: 100. Sodnika: Milojevič, Jovanovič.
Krka: Jarvis 4, Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 11, Bregar 2, Verdinek (L), Kožar 1, Pulko 4, Erpič U. 2, Lindič 3, Kern, Rojnik 3. Trener: Jernej Rojc.
Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 8, Križanič, Lednik, Robida 19, Ranc, Hribernik (L), Stojanov 3, Libnik (L), Javornik 5, Vučetić 2, Plesec 9, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj. Trener: Aljoša Jemec.

Glede na tesen rezultat na prvi tekmi je bilo tudi v Novem mestu pričakovati izenačeno srečanje in večji del uvodnega niza je bilo prav tako. Šele v končnici niza so gostje uspeli prevesiti tehtnico na svojo stran, predvsem z boljšim začetnim udarcem in borbeno igro v polju. Zvita poteza Stojanova in uspešen blok Plesca za vodstvo gostov z 18:20 sta bila razlog, da je domači trener Rojc vzel še drugi odmor. V nadaljevanju je za pomembni vezani točki gostov poskrbel še Robida, najprej z uspešnim napadom, zatem pa je še z blokom ustavil domačega kapetana. Kosmina je nato prekinil niz začetnih udarcev Lednika in z napadom zmanjšal zaostanek na 20:23. Pušnik, še lani član Krke, je gostom priigral prvo  zaključno žogo, to pa je z asom nemudoma izkoristil Stojanov za 20:25.
V drugem nizu so mnogo bolje začeli gosti in si hitro priigrali zajetno prednost, saj jim je uspevalo praktično vse. Domači trener Rojc je z menjavami poskušal najti razpoloženo šesterico in jo ob zaostanku sedmih točk naposled našel z Jarvisom in Pulkom. Z njuno pomočjo in nekaj lepimi obrambnimi potezami so Krkaši postopoma manjšali zaostanek, z napadom Pulka pa izenačili na 21. točki. Tu se je gostiteljem ustavilo. Po zapravljenem začetnem udarcu je Pušnik najprej postavil blok za 21:23 in bil zatem uspešen še v napadu za prvo zaključno žogo gostov. Niza je bilo konec že v naslednji akciji, saj se je Novomeščanom pripetila napaka pri podaji (21:25).
V tretjem nizu je igra Krke povsem razpadla. Korošci so učinkovito servirali in napadali, bili v napadu skoraj 80-odstotno učinkoviti,  Krka pa ni našla pravega odgovora. Robida je zgolj v tretjem nizu zbral 9 točk, pomagala sta mu še Pušnik (5) in Plesec (4), za gladko zmago s 16:25, s čimer so si Korošci dokončno priigrali uvrstitev med najboljših šest ekip po rednem delu. 

Izjavi:
Martin Kosmina, Krka: »Odigrali smo, kot da nismo dorasli temu nivoju in Korošci so nas kaznovali v vseh elementih. Nismo naredili dovolj pritiska na servisu, da bi jih oddaljili od mreže, posledično so se z lahkoto razigravali in dosegali lahke točke.«
Tilen Pušnik, Fužinar Sij Metal Ravne: »To zmago smo potrebovali, da si zagotovimo mesto v zgornjem delu lestvice. S tem ciljem smo prišli v Novo mesto in zato smo bili tako motivirani. Dogovorili smo se, da bomo napadali s servisom, v tekmo smo morali iti na vse ali nič, podobno kot tudi Krka, a sreča se je na koncu nasmehnila v našo korist.«