Sportklub 1A. DOL moški

15 / december 2023
Merkur Maribor - Krka 3:0
Poročilo s tekme

Uvodni niz se je pričel izenačeno, saj si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Dve zaporedni točki domačih sta pomenili vodstvo z 8:4 in videli smo prvi odmor na gostujoči klopi. Po odmoru je dve od naslednjih treh točk dosegel Rok Bračko in prednost Mariborčanov je znašala že 7 točk (11:4). Klop gostov je takoj reagirala še z enim odmorom. Igralci Merkurja Maribor so držali visok ritem in bili zanesljivi v napadu. Tako so povsem zasluženo osvojili prvi niz s 25:13.
Udarno so Mariborčani pričeli drugi niz, kjer so povedli s 4:1. Nato so se stvari na igrišču nekoliko umirile, tudi gostje so vztrajno dihali za ovratnik domačim. Ko so domači po točki neposredno iz začetnega udarca Roka Bračka povedli s 13:10, je klop gostov posegla po prvem odmoru. Prednost so domači ohranjali vse do končnice niza, kjer so gostje ob zaostanku z 20:16 zahtevali še drugi odmor. Ta ni obrodil sadov, saj so Mariborčani niz mirno pripeljali do konca in ga osvojili s 25:19.
V tretjem nizu so odlično začeli gostje, ki so osvojili prve tri točke in povedli z 0:3. Domači pa so takoj prestavili v prestavo višje in so hitro prišli do zaostanka le točke (4:5). Po točki neposredno iz začetnega udarca in vodstvu z 10:13 je po odmoru takoj posegla mariborska klop. Na sceno je nato stopil Rok Bračko. S pravimi bombami pri začetnih udarcih je rešetal sprejem Krke. Tako so se domači približali na dve točki zaostanka (14:16) in sledil je odmor na zahtevo Jerneja Rojca. Pritisk Merkurja Maribor se je nadaljeval. Dve zaporedni točki v režiji Sanija Adžovića sta pomenili izenačenje na osemnajsti točki in odmor na strani gostov. V končnici so domači ohranili mirne živce in predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev Sanija Adžovića niz osvojili s 25:21.

Janž Kržič, igralec Merkurja Maribor: »Občutki so zelo dobri. Vesel sem, da smo leto 2023 sklenili s še eno domačo zmago. V prvih dveh nizih smo odlično pritiskali s servisom in imeli trdi blok. Pomagale so nam tudi številne lastne napake gostujoče ekipe. Nato pa je Krka v tretjem nizu dvignila nivo igre, mi smo se preveč sprostili. Vendar pa nas to ni kaznovalo in smo niz in tekmo varno pripeljali v našo korist.«