Sportklub 1A. DOL moški

16 / december 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Hiša na kolesih Triglav 0:3
Poročilo s tekme

Sportklub 1A. DOL moški - 13. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 150, sodnika: Mihajlo Milojević, Dejan Perčič.


Fužinar sij Metal Ravne - Hiša na kolesih Triglav 0:3 (-22, -21 , -22).


Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 10, Križanič 1, Lednik 1, Robida 14, Ranc, Stojanov 3, Javornik 5, Vučetić 3, Plesec, Podričnik 12, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 7, Peruničić 11, Tučen 4, Snedec, Šikanić 1, Mali 7, Adžović, Jovović 20, Jančič, Zalokar (L), Fajfar (L). TRENER: Sašo Rop.

V trinajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem v derbiju sredine lestvice pomerili z ekipo OK Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.
Tekmo ekip, ki se neposredno borita za visok položaj na prvenstveni lestvici, so bolje pričeli gostje iz Kranja, ki so izkoristili nekaj nezbranosti v domači ekipi in hitro povedli z 2:5. Nadaljevanje niza je prineslo boljšo, izenačeno odbojko, kjer sta obe ekipi izkoriščali svoj napad in nizali točko za točko ter se izmenjavali v vodstvu. Naslednjo serijo točk je spet osvojila ekipa Hiša na kolesih Triglav, ki je z nekaj dobrimi servisi in bloki prišla do občutnejše prednosti pri rezultatu 11:17. Ko so se odbojkarji Fužinarja približali samo na dve točki zaostanka (16:18), se je nakazovala napeta končnica uvodnega niza. Domačini so nekajkrat nevarno zapretili, a gostje so z zbrano in kontrolirano igro brez težav nanizali še nekaj točk in niz osvojili z rezultatom 22:25.
V začetku drugega niza sta obe ekipi začeli v podobnem tempu in ritmu osvajanja točk (5:5), nadaljevanje niza pa je bilo predvsem zaradi napak domačih igralcev povsem v znamenju Kranjčanov (5:10). Prednost gostov je v nadaljevanju niza iz točke v točko samo še naraščala in pri rezultatu 8:16 so igralci iz Kranja povedli z največjo razliko v tem delu tekme. Tako visoka točkovna razlika jim je zadoščala za mirno nadaljevanje tekme in niz so z 21:25 zaključili v svojo korist.
V tretji niz so bolje vstopili Korošci, ki so z odločno igro v polju in napadu povedli z rezultatom 6:2. Prednost domačinov ni trajala dolgo, saj so gostje izkoristili nepričakovani padec zbranosti v domači ekipi in povedli s 7:9. Majhno točkovno prednost so igralci iz Kranja držali tudi v nadaljevanju niza, vse do 16:17, ko so se uspeli odbojkarji Fužinarja približati zgolj na točko zaostanka. Bliže pa jim na današnji tekmi, ki je niso odigrali po svojih najboljših močeh, ni uspelo približati in gostje iz Kranja so zasluženo slavili z rezultatom 0:3 (22:25).

OKF