Sportklub 1A. DOL moški

13 / januari 2024
Maribor - Calcit Volley 1:3
Poročilo s tekme

Začetek srečanja je postregel z izenačeno igro, kjer si resnejše prednosti ni uspelo priigrati nobeni ekipi. Vendarle pa so po dveh zaporednih točkah povedli Mariborčani z 10:8 in gostujoča klop je zahtevala prvi odmor na srečanju. Vse do vstopa v končnico niza sta bili ekipi ves čas poravnani. Ko so gostje povedli s 17:19, je odmor zahtevala tudi domača klop. Kamničani so nato unovčili izkušnje ter prvi niz osvojili z 21:25.
V drugem nizu so prvi pobegnili Mariborčani, ki so povedli s 6:3 in kamniška klop je takoj zahtevala odmor. Gostje so nato vršili pritisk in ob polovici niza povedli s 15:16, ko je Sebastijan Škorc zahteval svoj odmor. Nato so zagospodarili domači, ki so v končnici pripravili preobrat ter niz osvojili s 25:21.
Odlično so domači začeli v tretjem nizu, kjer so povedli s 6:3. Gostje so nato osvojili tri zaporedne točke ter izid poravnali na šesti točki. Po dveh zaporednih napak na strani Maribora so gostje povedli z 9:10. Zato je Sebastijan Škorc takoj posegel po odmoru. Le-ta je zalegel, saj so domači prišli na igrišče z več energije ter spet prevzeli pobudo v nizu. Ko je semafor kazal 14:12 v korist Maribora, je trener gostov Mladen Kašić posegel po odmoru. Kot v prejšnjih dveh, smo tudi v tretjem spremljali izenačeno nadaljevanje, kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. V sami končnici niza pa so gostje povedli z 19:21, kar je bil alarm v vrstah Maribora. Sebastijan Škorc je tako posegel še po drugem odmoru. Zbranost pri domačih je nato popolnoma popustila, gostje so niz osvojili z 19:25.
V četrti niz so bolje vstopili Mariborčani, saj so povedli s 4:2. Mariborčani so prevladovali in povedli z 10:5, ko je kamniška klop zahtevala prvi odmor. Kaj hitro po prvem je Mladen Kašić ob zaostanku z 12:6 zahteval še drugi odmor. Tri zaporedne kamniške točke in prepolovljena prednost sta bila glavna razloga, da je Sebastijan Škorc pri rezultatu 12:9 zahteval svoj prvi odmor v nizu. V nadaljevanju niza, ko sta oba stratega porabila oba odmora, pa so se boljše znašli gostje. Ohranili so zbranost ter ob vstopu v končnico niza vodili s 17:20. Niz so tudi uspeli mirno pripeljati do konca in osvojili so ga z 18:25.