Sportklub 1A. DOL moški

14 / januari 2024
Šoštanj Topolšica - Črnuče 3:0
Poročilo s tekme

Da z zmago začnejo drugi del tekmovanja je bila želja obeh trenerjev. Ekipi se zelo dobro poznata, v rednem delu sta v medsebojnih obračunih obe ekipi slavili po enkrat, zato izrazitega favorita tudi tokrat ni bilo. Domača ekipa pod vodstvom Stojanova je v zadnjih dveh tednih zelo dobro trenirala in se pripravljala na nasprotnika. Nekaj težav sta domačemu trenerju povzročila oba sprejemalca, ki sta si poškodovala gleženj, in Rojnik, ki zapušča klub. Vse to je domačinom uspelo odmisliti in se osredotočiti na tekmo, ki so jo dobili z rezultatom 3:0.
V prvem nizu so bolje začeli domačini in povedli s 4:2. Gostje so se hitro odzvali in rezultat poravnali na peti točki. Domači so odgovorili s tremi zaporednimi točkami in si priigrali manjšo prednost, ki so jo zanesljivo držali vse do konca niza in ga zaključili v svojo korist z rezultatom 25:22.
V drugem nizu sta se vse do osme točke ekipi izmenjevali v vodstvu. Po dveh uspešnih napadih Alsubayhaya so domačini povedli z 10:8. To je bil prvi alarm za domačega stratega, ki je vzel svoj prvi odmor. Odmor so boljše izkoristili gostje in izid poravnali na dvanajsti točki. Domači se niso zmedli, v napadu je bil neustavljiv Jamnikar, blok je dodal Kovačič in domačini so povedli s 15:12.  Gostje so jim odgovorili z blokom in uspešnim napadom ter se približali na točko zaostanka. Domači strateg Stojanov je vzel svoj prvi odmor. Njegove napotke so fantje uspešno realizirali in povedli z 20:15, s tem pa prisilil goste v drugi odmor. To jim ni pomagalo, domači so igrali zbrano in povedli s 24:17.  Pri rezultatu 24:18 je gostujoči trener naredil menjavo. V igro je na začetni udarec poslal Rojca, ki je poskrbel za pravi preobrat. Domači nikakor niso mogli zaključiti, gostje so odlično igrali na mreži in si celo priigrali zaključno žogo. Na koncu so z malo sreče domači vendarle zaključili drugi niz v svojo korist z rezultatom 28:26.
Tretji niz se je odvijal podobno kot prejšnja dva. Ekipi sta bili večji del izenačeni. Manjšo prednost so si domačini priigrali šele pri izidu 15:12. Ta ni trajala dolgo. Gostje so jih ujeli pri šestnajsti točki, izid pa so ponovno poravnali na 21. točki. Po dveh zaporednih uspešnih napadih Jamnikarja in bloku Kovačiča so domačini zaključili tretji niz z rezultatom 25:22.