Sportklub 1A. DOL moški

24 / januari 2024
Fužinar Sij Metal Ravne - Panvita Pomgrad 3:1
Poročilo s tekme

Sportklub prva liga, moški - 5. krog, modra skupina (prestavljena tekma); Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 100, sodnika: Iso Adrovič, Matjaž Hafnar
Fužinar sij Metal Ravne : Panvita Pomgrad  3 : 1  (-12, 19 , 27, 15)

Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 16, Križanič 8, Lednik, Robida 19, Ranc 2, Stojanov 2, Javornik 6, Vučetić, Plesec 15, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 12, Šormaz 13, Drvarič 1, Vrabl, Suhadolnik 8, Legen, Bedrač 10, Mirković 16, Novak (L). TRENER: Dejan Fujs.

V prestavljenem petem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem pomerili z ekipo OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.
Srečanje ekip z dna lestvice modre skupine so bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so z dobro igro v bloku zaustavili domače napadalce in povedli z rezultatom 5:10. Popolna nadvlada gostov iz Murske Sobote je v nadaljevanju niza pripeljala do rezultata 6:17. Tudi v nadaljevanju niza smo gledali predstavo zgolj ene ekipe, saj bledi odbojkarji Fužinarja nikakor niso ujeli tekmovalnega ritma in set izgubili z rezultatom 12:25.
V začetku drugega niza so se domači odbojkarji predstavili v veliko boljši luči. Z nekaj uspešnimi bloki in začetnimi udarci so si priigrali prednost z 9:6 in ustavili nalet Prekmurcev iz prvega niza. Dobro igro so Fužinarji prikazali tudi v naslednjih točkah, ko so z borbenostjo prišli do še občutnejše prednosti ob rezultatu 14:9. Dodobra razigrani domačini so niz nadaljevali v zmagovalnem ritmu in v tem nizu nemočne goste premagali z rezultatom 25:19.
Tretji niz se na razočaranje domačih navijačev ni nadaljeval v ritmu drugega. Odbojkarji Panvite so zopet začeli z boljšo predstavo in nekajkrat povedli za dve točki, ob rezultatu 8:12 pa so prednost še povečali. Odbojkarji Fužinarja se nikakor niso predali in niz nadaljevali z borbeno predstavo. Izkoristili so nekaj nezbranosti v vrstah Panvite in rezultat pri 12:12 izenačili. Njihov nalet so gostujoči odbojkarji zopet uspeli zaustaviti in rezultat pri 14:16 obrniti sebi v prid. Sledila je napeta izmenjava točk na obeh straneh, ko se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Ko so domačini povedli z rezultatom 20:19, je kazalo, da so Ravenčani obrnili tok niza v svojo korist. Borbenost na obeh straneh mreže je pripeljala do boja za vsako točko. Obe ekipi sta imeli več žog za osvojitev niza, več športne sreče pa so v napeti končnici tokrat imeli domačini, ki so niz dobili z rezultatom 29:27.
Veliko bolje so s tekmo nadaljevali domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal in si z učinkovito igro v napadu ter borbenostjo v obrambi priigrali lepo prednost pri rezultatu 5:1. Rezultat 9:4 za domačine je le-te nekoliko uspaval in gostje iz Murske Sobote so se jim uspeli približati zgolj na dve točki zaostanka (9:7). To je samo podžgalo domačine, ki so z odlično predstavo v nadaljevanju nizali točko za točko in povedli s 16:9. Odbojkarji Fužinarja so niz nadaljevali v podobnem zmagovalnem ritmu in zasluženo premagali neposredne tekmece za peto mesto v končnici državnega prvenstva z rezultatom 25:15.
Aljoša Jemec, trener OK Fužinar Sij Metal Ravne: »Čestitke fantom, da so se po prvem setu, v katerem nas praktično ni bilo na igrišču, uspeli sestaviti in odigrati dobro tekmo. Predvsem smo odigrali dobro in borbeno v blok obrambi, kar je bilo, poleg kančka sreče, na koncu ključno, da smo končnico tretjega seta uspeli zaključiti v našo korist. Čakata nas dve težki gostovanji, zaradi česar bomo prihodnje obdobje poskušali izkoristiti tudi za dober trening ter se čim bolje pripraviti na ključne tekme, ki sledijo.«
OKF