Sportklub 1A. DOL moški

28 / januari 2024
Hiša na kolesih Triglav - Maribor 0:3
Poročilo s tekme

V 3. krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige se je zopet bil boj za 3. mesto na lestvici med Mariborom in Hišo na kolesih Triglav. Mariborčani so bili, podobno kot 23. decembra, precej boljši nasprotniki in slavili so s 3:0 (-25, -20, -15). Triglavani so bili v zelo izenačenem prvem nizu blizu, nato pa so gostje zaigrali na zavidljivem nivoju in prišli do zaslužene zmage.
Maribor je takoj na začetku tekme z dobrim servisom oddaljil domačine in uspešno protinapadal. Bračko je dosegel točko s servisom, za njim pa še Kržič za vodstvo s 4:6. Dobra obramba Zalokarja in izjemen zaključek Jovovića sta poskrbela za izenačenje. Po še eni obrambi in 'pipe' napadu Mihe Malija je Triglav prevzel vodstvo z 9:7. Serija neuspešnih napadov domačih je privedla do vodstva z 10:12 za Mariborčane, nakar je domači trener Rop reagiral z odmorom. Po njem je Jovović prevzel pobudo z asom in izjemnimi napadi in sprva zmanjšal zaostanek, vendar so gostje zopet pritisnili na servisu in v bloku ter ušli na 15:18. Dobri servisi Šikanića na Donika so oddaljili napad Mariborčanov, Triglav pa je prek napadov Peruničića in Malija prišel do vodstva z 19:18. V napeti končnici so gostje z asom McConnella prišli do zaključne žoge pri rezultatu 23:24, vendar jo je Tučen ubranil z blokom Bračku. Set je pri 25:27 zaključil Kržič z asom.
Nov niz so Mariborčani začeli z naletom in na krilih zmage v prvem setu takoj pridobili tri točke prednosti. Uspešno so napadali preko McConnella in srednjih blokerjev. Pri 4:8 je moral Rop poseči po odmoru. Po njem se situacija ni spremenila, sprejem Triglavanov je bil suboptimalen, Mariborčani pa niso popuščali. Prednost petih točk so držali skozi večino niza. Triglavane je nekoliko dvignila Jovovićeva obramba izjemno močnega 'pipe' napada Donika in razlika se je znižala na tri točke (10:13). Donik se je oddolžil z izjemnim napadom iz cone 4, sledil pa mu je še Fink preko sredine. Po bloku McConnella Maliju so gostje pobegnili na 13:18 in Rop je zopet vzel pol minute odmora. Kljub borbeni obrambi domačih so bili gostujoči napadalci z Bračkom na čelu preprosto preveč razpoloženi, da bi prepustili presenečenje v tem nizu. Osvojili so ga z 20:25.
Tretji niz se je začel enako kot drugi - s serijo servisov Finka, na katere Triglavani niso imeli odgovora. Maribor je hitro prišel do vodstva z 0:4. Nadaljevanje je potekalo v podobnem ritmu - Mariborčani so pritiskali na servisu in se uspešno branili, domači pa niso našli pravega ritma. Po bloku Peruničiću je rezultat znašal 5:11 v korist gostov. Tudi ko je Kranjčanom uspel dober servis, so se Mariborčani lahko zanesli na izjemne krilne napadalce McConnella, Bračka in Donika, ki so zaključevali iz vseh možnih situacij. Domači trener Rop je poizkusil z nekaj menjavami, vendar so Mariborčani igrali vse bolje v vseh elementih igre, domači pa so nekoliko izgubili upanje. Set se je zaključil z asom McConnella za 15:25 in skupno 0:3 v korist Maribora.

Izjavi po tekmi:
Sašo Rop: »Odlična predstava Maribora, morda njihova najboljša letos. Svoje možnosti smo imeli v prvem setu, vendar enostavno nismo držali nivoja z njimi na servisu in sprejemu. Pravzaprav so bili v vseh segmentih igre boljši in so zasluženo zmagali. Čakali smo, da bodo padli v igri, ampak niso. Ta tekma je za nas dodaten motiv za delo naprej, ker še nismo tam, kjer želimo biti. Gremo dalje, vse po planu.«
Sebastijan Škorc: »Čestitke fantom, velika zmaga proti dobri ekipi Triglava. To je za nas četrta tekma v tem tednu, igrali smo tri tekme v MEVZA tekmovanju na Slovaškem. Velika zahvala gre gostiteljem, da so nam šli na roko in prestavili tekmo na nedeljo kljub televizijskem prenosu. V prvem setu smo se malo lovili, bili malo premalo odločni v napadu in na servisu. Ko smo to popravili v drugem in tretjem setu, smo igrali kot je treba.«