Sportklub 1A. DOL moški

01 / februari 2024
Šoštanj Topolšica - Krka 1:3
Poročilo s tekme

Da bo tekma izenačena in napeta, so pričakovali v obeh taborih. Kljub temu, da so bili gostje manjši favoriti, so domačini pokazali visok nivo odbojkarskega znanja. Na koncu so odločali detajli in zbranost, kjer pa so imeli več športne sreče gostje in slavili so z rezultatom 1:3.
V prvem nizu so bolje začeli gostje, ki so povedli s 4:8 po bloku Mejala, Rojnika in Kosmine.  Domači so se hitro zbrali in po uspešnem napadu Jamnikarja ter bloku Cenića so rezultat poravnali na osmi točki. Sledila je manjša nezbranost domačih, kar so gostje izkoristili in povedli z 12:15. Sledil je prvi polminutni odmor domačega stratega, ki pa ni prebudil domačih. Gostje so povedli z 12:17 in domačini so zahtevali drugi odmor.  Odbojkarji Krke so prvi niz mirno pripeljali do konca z rezultatom 20:25.
Da se domačini ne bodo predali, so pokazali v uvodu drugega niza. Po dveh uspešnih blokih domačega kapetana Korena in bloku Kasnika so orli povedli s 7:3 in goste prisilili k polminutnemu odmoru. Z začetnimi udarci so gostom povzročali težave in jim onemogočili uspešne napade. Pri domačih se je v napadu razigral Mori in Šoštanjčani so povedli z 12:8.  Gostje se niso predali, razigral se je Bregar, sledil mu je kapetan Kosmina in rezultat je bil poravnan na 15. točki.  Vse do konca niza, končal se je v korist domačih, sta ekipi igrali točko za točko. V pravi odbojkarski drami so na koncu z malo sreče slavili domačini z rezultatom 31:29 in rezultat poravnali na 1:1 v setih.
Tretji niz se je nadaljeval podobno kot se je končal drugi. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti. Gostje so večji del seta vodili za točko ali dve, domači pa so jim uspešno sledili ter rezultat izenačili na 20. točki. Sledila je podobna končnica kot v drugem nizu. Domačini so imeli dve zaključni žogi, a ju niso izkoristili, zato pa so svojo tretjo izkoristili gostje in set zaključili v svojo korist z rezultatom 27:29.
Da si želita zmagati obe ekipi, je bilo vidno iz prejšnjih dveh setov in v podobnem ritmu se je nadaljeval četrti. Ekipi sta bili do 16. točke izenačeni. Manjšo prednost so si gostje priigrali ravno v končnici niza. Z dvema točkama v napadu Rojnika so gostje povedli z 21:24.  Domačim je uspelo ubraniti dve zaključni žogi gostov in zaostanek zmanjšati na točko 23:24. Po napaki Jamnikarja na začetnem udarcu so gostje dobili četrti niz z rezultatom 23:25 in se veselili svoje četrte zmage v zeleni skupini.