Sportklub 1A. DOL moški

03 / februari 2024
Hiša na kolesih Triglav - Calcit Volley 3:1
Poročilo s tekme

Športna dvorana Planina Kranj, gledalcev 200, sodnika Strmčnik (Velenje) Vrenko (Šempeter).

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV: Andovski, Nanut 18, Peruničić , Tučen 8, Snedec 6, Šikanić 2, Mali 7, Adžović, Jovović 30, Jančič, Fajfar(L), Zalokar(L). Trener: Sašo Rop.

CALCIT VOLLEY: Planinšič 1, Vinkovič 2, Lazar , Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 5, Mitrašinović 5, Brunet 26, Bakonji 1, Dulčev 12, Pavlović . Trener: Mladen Kašić.

Gorenjski derbi se je začel dokaj izenačeno. Domača ekipa je sicer imela rahlo pobudo, ki pa je Triglavani niso uspeli pretvoriti v rezultatsko prednost. Kranjčani so do vodstva s tremi točkami prišli s požrtvovalno igro v obrambi. Calcit je odgovoril z dvema zaporednima točkama in zmanjšal zaostanek na 8:7. Nadaljevalo se je v ritmu 'točko za točko', vse do napake Nanuta v napadu, ko so gostje poravnali izid na 10:10. Ko je Maj Nanut še enkrat poslal žogo v avt, so gostje prvič povedli z 11:12, Sašo Rop pa je vzel odmor. Gostje so precej Grešili na servisu (Dulčev) in si tako niso uspeli priigrati možnosti, da bi prišli do neke občutnejše prednosti. Po bloku Brunetu so bili ponovno v prednosti domači s 16:15, a le za kratko, saj so Kamničani bolje odigrali dolgo izmenjavo in nato dosegli še dve točki na račun nekaj slabših podaj na strani Kranjčanov. Po odmoru na zahtevo Saša Ropa je prednost gostov skopnela na 18:19 in zdaj je prekinitev zahteval Mladen Kašić. Izenačil je Jovović z asom takoj po odmoru. Kranjčani so si privoščili še eno napako v napadu, tako da je Calcit v končnici povedel z dvema točkama prednosti, kar je bilo dovolj za zmago v prvem nizu.
V drugem nizu so domači nadaljevali s čvrsto igro v obrambi, razigral pa se je tudi Jovović, ki je z asom popeljal domače v vodstvo s 4:1. Nanut je izkoristil slabo postavljen blok Dulčeva in pri 5:1 je sledil odmor gostov. Domači so nato v režimu 'točko za točko' držali prednost štirih točk, čeprav so Kamničani prek Bruneta stalno grozili v napadu. Jovović je z novim asom povišal na plus pet (12:7). Blok domačih je v teh trenutkih funkcioniral brezhibno, tako da je pri 15:8 Kašić namesto Planinšiča v igro poslal Bakonjija. Za trenutek je to ustavilo ofenzivo kranjske šestorke. Ko so gostje napravili še eno napako za 17:10, je Kašić vzel še drugi odmor. To je vseeno prineslo nekaj sveže krvi v igro gostov, ki so dosegli tri točke za znižanje na 18:13. Sašo Rop je med odmorom nekoliko umiril svojo ekipo, a so gostje precej popravili tudi igro v bloku, tako da se je prednost Kranjčanov nekako stabilizirala na  plus pet. Prvo zaključno žogo za Triglav je priigral Maj Nanut (24:18), niz pa zaključil Miha Mali.
V tretjem nizu so Kamničani nadaljevali s čvrsto igro v bloku, kar jim je prineslo pobudo na začetku. Kranjčani niso prav dosti zaostajali, prednjačil je Jovović z igro v napadu in obrambi. Po asu Nanuta je že kazalo, da so se domači otresli pritiska gostov, a so ti še bolje zaigrali v bloku (Pavlović) in povedli s 7:9. Šikanić je zelo dobro servisiral svoje napadalce, ki so izid uspeli poravnati na 10:10. Kamničani so po silovitem 'pipe-u' Bruneta spet pobegnili s prednostjo dveh točk. Kratek padec zbranosti pri Triglavu je prekinil domači trener z odmorom – izid je bil 11:14 za gostujočo ekipo. Odmor je Kranjčanom vlil novih moči. Zaostanek so po asu Nanuta znižali le na točko. Na 16:16 izenačil izid Uroš Tučen. Z blokom so gostje ustavili Jovovića, sledil je odmor, po odmoru pa so Kranjčani spet zaigrali poletno. Z dvema blokoma so prišli do prednosti z 19:18. Zdaj je odmor vzel Kašić. Brunet je asom popeljal Kamnik do prednosti z 19:20. Obetala se je nova napeta končnica, v kateri so imeli gostje na začetku pobudo, ki pa jo je izničil Jovović in povedel domače na 23:22. Jovović je priboril tudi prvo zaključno žogo za Triglav, gostje so izenačili in napetost se je stopnjevala. Po bloku Pavlovića Maliju so imeli žogo za zaključek gostje, a je Nikolić zgrešil servis. Odlični Jovović je zaključil niz in povedel Kranjčane v vodstvo z 2:1.
Kranjčani so hitro prišli do prednosti v četrtem nizu. Tučen je z asom prisilil goste v prvi odmor pri izidu 3:0. Kamničani so ponovno strnili blok in prednost domačih je skopnela na 4:3. Triglav je ponovno dvignil nivo igre in na servis Nanuta pobegnil na 7:3. Dobra blok obramba je prinesla prednost domačim z 11:5, a Kamničani so z blokom spet zmanjšali zaostanek na 11:7. Pri 12:8 je prvo prekinitev zahteval Sašo Rop, saj se je zdelo, kot da je domačim nekoliko pošla zbranost. Tudi po odmoru so Kamničani, pri katerih sta bila sedaj v postavi Mitrašinović in Vinković, v obrambi odigrali zelo dobro in zaostanek znižali le na dve točki. Predvsem Mitrašinović je bil precej bolj prodoren kot prej Dulčev, a so gostje še vedno preveč grešili na servisu, da bi si priigrali ugodnejši izid. Za znižanje prednosti na 17:16 je bil zaslužen predvsem blok gostov, v katerem je prednjačil Pavlović in asistiral Brunet. Do izenačenja izida je prišlo pri 18. točki z asom Bruneta. Niz se je zopet razvijal v smeri napetega zaključka. Po napaki Jovovića so gostje prvič v nizu povedli z 19:20. Kranjčani pa so spet ujeli svoj ritem, Jovović je zaključil napad za 21:20. Po bloku Nanuta (22:20) je drugi odmor vzel Kašić. Blok Snedca takoj po odmoru in as Jovovića je pomenil prvo zaključno žogo za Kranjčane. Tekmo je z napako na servisu zaključil Mitrašinović.