Sportklub 1A. DOL moški

03 / februari 2024
SIP ŠEMPETER – ČRNUČE 3:0
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (60),  Goznik (Slivnica pri Mariboru), Suljkanović (Maribor)


Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli dva zaključena napada in dve napaki (4:4). Gostje so povedli za dve točki po dveh uspešnih napadih Mivška (5:7). Po dveh zaključenih napadih Cestnika je bil rezultat izenačen (8:8).  Gostujoči trener je vzel prvi odmor po asu Cestnika in zaključenem napadu Pokeršnika (12:9). Po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja in napaki v napadu Leniča je bil rezultat 16:12. Sledil je še blok Jakoba Špesa Podbregarja (17:12) za drugi odmor gostujočega trenerja. Gostje se niso uspeli več približati in po zaključenem napadu Pokeršnika iz druge linije je prvi niz pripadel Šempetranom (25:18).
V drugem nizu so bolje začeli Šempetrani, ki so po dveh zaključenih napadih Pokeršnika in asu Cestnika povedli s 4:0. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po uspešnem varanem napadu Pokeršnika (6:1). Gostje so se po štirih zaporednih točkah Mivška, dveh na servisu in dveh v napadu, približali na točko zaostanka (6:5). Po zaključenem tempu Hircija je bil rezultat 9:7. Gostje so izenačili po uspešnem napadu Mivška in Rojca (12:12). Domači trener je vzel prvi odmor po uspešnem bloku Rojca in napaki v napadu Pokeršnika (12:14). Gostje so prvič povedli za tri točke po uspešnem bloku in zaključenem napadu Češnovarja (14:17). Šempetrani so se približali na točko zaostanka po uspešnem napadu Pokeršnika in napaki Prevorčnika v napadu (18:19). V končnico niza sta ekipi po uspešnem bloku Pokeršnika vstopili z rezultatom 20:20. Domači trener je vzel drugi odmor po uspešnem bloku Rojca in zaključenem napadu Mivška (20:22). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po asu Cestnika in zaključenem napadu Pokeršnika (22:22). Prvo zaključno žogo so imeli gostje, po uspešnem napadu Mivška (23:24). Gostje niso uspeli realizirati prve zaključne žoge, je pa drugo po uspešnem napadu priboril Rojc (24:25). Sledil je blok Hircija za novo izenačenje na 25:25. Prvo zaključno žogo za Šempetrane je priboril Pokeršnik po uspešnem napadu iz druge linije (26:25). Sledila je še napaka gostujočega centralnega blokerja Češnovarja, ki je prvi tempo poslal izven igrišča za zmago Šempetranov v drugem nizu s 27:25.
Tretji niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli po eno napako in tri uspešne napade (4:4). Šempetrani so prvič povedli za dve po uspešnem napadu Cestnika in napaki gostov v bloku (8:6). Sledil je še uspešen blok Pokeršnika (9:6) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po zaključenem tempu Ibrišimoviča je bil rezultat 13:9. Domači trener je vzel prvi odmor po drugi napaki na servisu Šempetranov in asu Češnovarja (16:14). Sledila sta uspešna napada Cestnika in Pokeršnika za 19:15. Gostje se niso predajali in po napaki v napadu Pokeršnika in zaključenem napadu Rojca (20:18) je domači trener vzel  prvi odmor. Sledil je še blok Vindišarja (20:19). Na drugi strani so bili Šempetrani uspešni preko tempa Ibrišimoviča in sledila je še napaka v napadu Rojca (22:19). Gostje so se ponovno približali na točko zaostanka po napaki v napadu Markoviča in zaključenem napadu Prevorčnika (22:21). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu iz druge linije Pokeršnika za prvo zaključno žogo (24:22). Šempetrani so uspešno realizirali že prvo zaključno žogo po uspešnem bloku Pokeršnika (25:22).