Sportklub 1A. DOL moški

10 / februari 2024
ACH Volley Ljubljana - Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Na tekmi šestega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige sta se v ljubljanski Hali Tivoli spopadli ekipi ACH Volley Ljubljana in Panvita Pomgrad. Kljub vztrajni borbi odbojkarjev iz Murske Sobote so se vsi trije nizi zaključili v prid slovenskim prvakom.
Ljubljana, Športna dvorana Hala Tivoli,  gledalcev: 45, sodnika: Tomec, Pevc.
ACH Volley Ljubljana - Panvita Pomgrad 3:0 (19, 21, 23).
ACH Volley Ljubljana: Marković 1, Kržič 1, Šket, Najdič, Marovt, Šen 9, Koncilja 2, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Sešek , Pokeršnik 13, Videčnik 7. Trener: Radovan Gačič.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 13, Šormaz 11, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 3, Legen 2, Bedrač, Novak, Mirković 9. Trener: Dejan Fujs.
V uvodu tekme so z blokom Gjorgieva povedli oranžni zmaji (4:2), ki so kmalu zatem vodstvo povišali na pet točk razlike. Sledila je druga prekinitev na zahtevo gostujočega stratega Fujsa, po kateri so odbojkarji iz Murske Sobote razliko uspeli zmanjšati na eno točko (11:10). Na sredini niza je Marković z blokom poskrbel za ponovno vodstvo treh točk (13:10), ki so ga zmaji v nadaljevanju uspešno višali. Ob rezultatu 21:16 je Fujs z menjavo  igralcev poskušal spremeniti potek igre, a neuspešno. Zmaji so do zaključka niza pridobili šest točk prednosti, drugo zaključno žogo pa je v napadu izkoristil Videčnik (25:19).
Drugi niz se je začel zelo izenačeno, ekipi sta si delili točke vse do rezultata 6:6. Z dvema točkama razlike so nato povedli gostje (6:8), a so jim Ljubljančani ostali za petami in na enajsti točki ob napadu Gjorgieva rezultat ponovno izenačili. S tem so sprožili reakcijo na klopi gostujoče ekipe, ki je posegla po odmoru. Sledil je nov niz izenačenj, nato pa so z dvema točkama razlike (16:18) znova povedli odbojkarji Panvite. Tokrat je bil primoran reagirati trener Gačič, ki je posegel po odmoru. Ob koncu niza so si oranžni zmaji z borbeno igro ter asom Pokeršnika priigrali vodstvo štirih točk (24:20), Gjorgiev pa je niz z učinkovitim napadom zaključil na 21. točki.
Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem si skozi celotno prvo polovico niza nobena od ekip ni uspela pridobiti občutne prednosti. Na osmi točki je z menjavo goste poskušal zmesti Gačič, ki je na igrišče poslal Kržiča, a tudi ta poteza ni obrodila sadov, izenačenja pa so se nadaljevala vse do 13. točke. Po zaslugi napak na strani gostov so ljubljanski odbojkarji tekmecem pobegnili s tremi točkami prednosti (16:13), a odbojkarji Panvite se še niso predali; na 21. točki so z uspešnim napadom Mirkovića razliko uspeli izničiti. V zaključku niza so se z delnim rezultatom 4:1 ponovno izkazali zmaji, set pa se je po napaki gostov zaključil z rezultatom 25:23.
Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Zadovoljni smo s tremi točkami ter tem, da smo na tekmi zmagali s 3:0, kljub temu da je bilo v igri vseeno preveč nihanj. Za razliko od prvega niza, kjer smo začetno prednost uspeli obdržati, smo v drugem ter tretjem nizu imeli segmente, ki niso bili dobri. Doseči moramo, da bomo imeli konstanto v vseh elementih igre in to skozi celotno tekmo, ne glede na to, kdo je na drugi strani. Kar pa se zadeva današnje igre, moramo absolutno izboljšati igro na servisu ter v bloku.«