Sportklub 1A. DOL moški

10 / februari 2024
ALPACEM KANAL – ŠPAN BREZOVICA 3:0
Poročilo s tekme

ŠD KANAL, gledalcev 100, sodnika Atanasov (Slovenske Konjice), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).
Alpacem Kanal: Kodrič 3, Stojanović 7, Cafuta 3, Jakovac 5, Karnel 2, Godnič, Kavčič 2, Maretič 1, Blazsovics 8, Vrtovec 8, Ranc 11, Okroglič (L). Trener: Rok Knafelc.

Špan Brezovica: Željeznov 2, Šluga, Rozman, Pucelj 1, Glamočanin 11, Renko 4, Založnik 6, Šip 4, Purgar, Kirbiš 3, Čopi 9, Filiputti (L), Juvan (L). Trener: Milošević.
Odbojkarji ekipe Alpacem Kanal so tokrat začeli s Karnelom na mestu podajalca. Na začetku prvega niza sta bili obe ekipi zelo izenačeni. Kanalci so se pri rezultatu 8:6 prvič odlepili za dve točki po uspešnem protinapadu Ranca. Cafuta je z uspešnim napadom poskrbel za vodstvo Kanalcev 11:8. S serijo gostujočega sprejemalca Čopija na začetnem udarcu so se gostje nevarno približali na 13:12. Domači kapetan Karnel je gostom s servisi vrnil milo za drago in ponovno poskrbel za vodstvo s 16:13. Igralci z Brezovice so se pri rezultatu 17:16 ponovno približali Kanalcem. Takrat je domači trener Knafelc prvič na tekmi poizkušal s polminutnim odmorom. V nadaljevanju je gostujoči sprejemalec Čopi poskrbel za izenačenje rezultata na 18:18. Sledila je dvojna menjava pri obeh ekipah. Gostje so s uspešnim blokom Kirbiša izenačili rezultat na 21:21. Vrtovec je z blokom priigral prvo zaključno žogo za Kanalce. Po napaki gostov v bloku so Kanalci izkoristili prvo zaključno žogo in slavili v prvem nizu s 25:22.

Na začetku drugega niza so domači prikazali boljšo igro in povedli s 5:1 ter v nadaljevanju po uspešnem protinapadu Blazsovicsa še s 7:4. Sledile so napake gostov v napadu in povišanje vodstva Kanalcev na 10:6. Cafuta je popeljal Kanalce do vodstva z 12:8. Pri gostih je v igro namesto Renka vstopil Založnik. Pri domačih pa Stojanović namesto Vrtovca. Pri rezultatu 15:8 je gostujoči trener Milošević poizkušal s polminutnim odmorom. V nadaljevanju je pri Kanalcih namesto Blazsovicsa vstopil Jakovac. Domači so povišali vodstvo na 17:9. Domači trener Knafelc je v nadaljevanju niza ponudil priložnost še mlademu sprejemalcu Maretiču. Prednost domačih je bila dovolj visoka za mirno končnico in za vodstvo z 2:0 v nizih.

Kanalci so si tudi na začetku tretjega niza priigrali visoko vodstvo z 8:4. Sprejemalec Jakovac in korektor Stojanović sta bila v napadu nezaustavljiva. Pri rezultatu 11:6 je pri domačih na mesto Cafute vstopil bloker Kavčič. V nadaljevanju niza je pri domačih spet dobil priložnost sprejemalec Maretič. V nadaljevanju niza so gostje veliko grešili pri izvajanju začetnih udarcev. Pred končnico so Kanalci vodili z 20:16, vendar so v nadaljevanju dopustili, da so se gostje približali na 22:19. Takrat je s polminutnim odmorom odreagiral domači strateg Knafelc. Jakovac je z asom priboril prvo zaključno žogo za zmago na tekmi. Kanalci so naposled le izkoristili tretjo zaključno žogo in zmagali na tekmi s 3:0.