Sportklub 1A. DOL moški

10 / februari 2024
OK Črnuče - Šoštanj Topolšica 1:3
Poročilo s tekme

V prvem delu nizu je domača ekipa, kljub številnim lastnim napakam stopila v vodstvo. Po asu Mivška, pri rezultatu 10:6, je sledil polminutni odmor. Domača ekipa je tudi po odmoru uspela obdržati vodstvo in niz se je zaključil domačim v prid z udarcem Prevočnika.  

V drugem nizu je boljše nastopila gostujoča ekipa. Z udarcem Cenića so gostujoči povedli z 20:24. Sledile so tri zaporedne točke domače ekipe – Leniča, Vidnišarja in blok Mivška. Pri rezultatu 23:24 je sledila menjava na gostujoči strani in zaključna točka Morija. Gostje so osvojili drugi niz.
V pričetku tretjega niza je gostujoča ekipa s tremi zaporednimi bloki – Kovačiča, Cenića in Kasnika, povedla s 6:12. Priigrano vodstvo je bilo ključnega pomena in gostujoča ekipa je zmagala v tretjem nizu.

V četrtem nizu je rezultat, po asu Morija in bloku Jamnikarja, kazal 1:4. Kljub razliki v rezultatu domača ekipa ni obupala. V sredini niza, pri rezultatu 9:10, je domača ekipa že skoraj izenačila, a so gostje hitro povišali razliko na 10:15. V zaključku niza, pri 21:23, je sledil blok Mihelčiča. Gostje so odgovorili z zaključnim udarcem Cenića. Tekmo je gostom v prid zaključil Koren, pri rezultatu 22:25.
foto: Lora Pettauer/odbojka.tv