Sportklub 1A. DOL moški

10 / februari 2024
Fužinar Sij Metal Ravne - Hiša na kolesih Triglav 0:3
Poročilo s tekme

Sportklub 1. DOL moški - 6. krog, modra skupina; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 120, sodnika: Miklošič Sanja, Goznik Smiljan.
Fužinar sij Metal Ravne – Hiša na kolesih Triglav   0:3 (-21, -15, -15).

Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 6, Križanič 3, Lednik, Robida 6, Ranc 5, Stojanov 1, Javornik 1, Vučetić, Plesec 9, Podričnik 1, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 11, Peruničić 11, Tučen 3, Snedec 6, Šikanić 1, Mali, Jovović 11, Jančič 4, Zalokar (L), Fajfar (L). TRENER: Sašo Rop.

V šestem krogu Sportklub prve odbojkarske lige (modra skupina) so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal z Raven na Koroškem pomerili z ekipo Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.
Prvi niz je na začetku prinesel izenačeno tekmo, ko sta obe ekipi brez napak nizali točko za točko in nobena ni želela tekmecu na igrišču pustiti lahkih točk. Prvi so malenkostno popustili gostje iz Kranja in prednost domačih je ob rezultatu 10:7 narasla na tri točke. Seveda ni bilo pričakovati lahke tekme za nobeno od ekip, kar se je pokazalo v nadaljevanju razburljivega srečanja, ko so igralci Triglava rezultat izenačili pri 12:12. V nadaljevanju niza so domači Fužinarji z borbeno igro v obrambi in odličnim napadom gostom spet nekoliko ušli (18:15).  A nepopustljivi Kranjčani so ob nekaj napakah domačih spet našli svoj ritem igre in povedli z rezultatom 19:21. Prednost dveh točk je bila dovolj, da so niz rutinirano osvojili z rezultatom 21:25.
Začetek drugega niza je pripadel odbojkarjem OK Fužinar sij Metal z Raven, ki so goste z dobrimi začetnimi udarci oddaljili od mreže in jih prisilili k tveganim napadalnim udarcem, ki so botrovali k lepemu številu napak, tako da je prednost narasla na tri točke (6:3). Na žalost igralcev Fužinarja se je tok igre spet obrnil in gostje so s stopnjevanjem pritiska na domače sprejemalce domačine prisilili k seriji napak in rezultat spreobrnili sebi v prid (9:13). Tudi v nadaljevanju niza smo gledali podobno odbojko, ko so več neizsiljenih napak storili domačini. Prednost je, razumljivo, naraščala gostom v prid in rezultat na semaforju je hitro kazal 14:21 v korist igralcev OK Hiša na kolesih Triglav iz Kranja. Takrat je bil zmagovalec niza praktično že znan. Gostje z Gorenjske so niz zanesljivo dobili s 15:25.
Podobno kot se je končal drugi niz se je nadaljeval tretji. Gostje iz Kranja so pokazali svojo moč in nerazpoložene domačine nadigrali praktično v vseh odbojkarskih prvinah. Rezultat 2:7 njim v prid je kazal na njihovo premoč. Odbojkarji Fužinarja se nikakor niso predali in so počasi vzdignili svoj nivo igre ter se gostom ob rezultatu 9:11 približali na zgolj dve točki zaostanka. V nadaljevanju niza so gostje spet pokazali svoje kvalitete in zlahka odbili napade domačinov ter tudi zadnji niz in tekmo zlahka zaključili sebi v prid (21:25).