Sportklub 1A. DOL moški

17 / februari 2024
Špan Brezovica - Šoštanj Topolšica 3:0
Poročilo s tekme

Tekmo med domačo Špan Brezovico in Šoštanj Topolščico je bolje začela gostujoča ekipa iz Šoštanja, ki je hitro povedla in uspela priti do rezultata 3:9. Domača ekipa je pri tem rezultatu vzela prvi odmor. Po njem so domači zaigrali bolje, prednost gostov se je stopila že na tri in gostje so pri rezultatu 16:19 vzeli odmor. Po njem so se gostje odlepili na pet točk prednosti, vendar pa jim je zbranost popustila in Brezovica se je približala na -2, tako da so gostje vzeli še svoj drugi odmor v prvem nizu. Brezovici je uspelo ubraniti dve zaključni žogi gostov in izenačiti na 24. Gostje so imeli nato še nekaj priložnosti da zaključijo set, vendar pa je domačim uspel preobrat in prvi niz so dobili na razliko pri 28:26.
Drugi niz tekme se je začel izenačeno, v rahli prednosti so bili ponovno gostje. Brezovici je uspelo pri 7 izenačiti in priti do manjšega vodstva. Pri 11:9 je trener gostov vzel prvi odmor. Brezovica je tudi po njem igrala bolje, povedla je že s 14:9. Gostom je nato uspel preobrat, povedli so s 16:17, in domači trener je vzel prvi odmor v drugem setu. Po njem je Brezovici uspel niz treh zaporednih točk in gostje so vzeli svoj drugi odmor v drugem nizu. V zaključku niza so bili bolj zbrani domači igralci in set jim je uspelo dobiti s 25:21.

V začetku tretjega seta so bili boljši gostje, ki so povedli s 3:7. Domači so potem zaigrali bolje, se približali na točko zaostanka, nato pa pri 10 izenačili. Gostje so nato spet povedli in pri 12:15 je domači trener vzel prvi odmor v tretjem nizu. Po odmoru je gostom uspelo držati prednost dveh ali treh točk. Tudi v zaključku niza je gostom to prednost uspelo zadržati in domači trener je pri 22:24 izkoristil še svoj drugi odmor v tretjem nizu. Gostom prvih dveh zaključnih ni uspelo pretvoriti v dobljeni niz. Brezovici je uspelo povesti s 26:25, vendar jim prve zaključne žoge ni uspelo zaključiti. Uspelo jim je v tretjem poskusu in set so dobili z 29:27.