Sportklub 1A. DOL moški

24 / februari 2024
Maribor - Hiša na kolesih Triglav 3:0
Poročilo s tekme

Triglavani so v tekmo vstopili bolje, saj so povedli z 1:3. Po napaki Nemanje Peruničića so Mariborčani prvič povedli s 6:5. Ob zaostanku gostov s 15:12 je Sašo Rop zahteval prvi odmor na tekmi. Igralci Maribora so s prednostjo štirih točk (21:17) vstopili v končnico niza. Takoj je z odmorom reagirala gostujoča klop. Kljub pritisku gostov so domači priigrano prednost uspeli zadržati in so niz osvojili s 25:22.
V drugem nizu so bolje pričeli domači, ki so povedli s 4:2. Nato so prestavili še prestavo višje in hitro prišli do vodstva s 7:3, kar je tudi bil razlog za prvi odmor Saše Ropa. Gostje iz Kranja so se nekajkrat nevarno približali, vendar pa so domači ostani zbrani in preudarni. Ob vodstvu s 16:11 so gostje posegli še po drugem odmoru. Tudi ta odmor ni spremenil poteka niza. Mariborčani so vodstvo zanesljivo ubranili ter osvojili tudi drugi niz s 25:18.
Tretji niz se je začel bolj izenačeno, saj si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Mariborčani so se v sredini niza le uspeli nekoliko odlepiti, saj so po bloku in nato točki neposredno iz začetnega udarca povedli s 16:12. Gostujoča klop je nato takoj reagirala z odmorom.  Po odmoru ji povratka ni uspelo napraviti in Mariborčani so zanesljivo osvojili niz s 25:21.