Sportklub 1A. DOL moški

25 / februari 2024
Šoštanj Topolšica - SIP Šempeter 1:3
Poročilo s tekme

V osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige (zelena skupina) so se domači odbojkarji OK Šoštanj Topolšice srečali z ekipo SIP Šempeter.  Ekipi sta se v letošnji sezoni med seboj pomerili štirikrat in vedno so bili uspešni Šempetrani.
Kljub temu da tekma ni odločala o ničemer, imajo medsosedski derbiji vedno poseben naboj. Obe ekipi sta startali nervozno, kar se je odražalo pri velikem številu lastnih napak na obeh straneh. Gostje so bili v prvem nizu vse do 20. točke v rahli točkovni prednosti, najvišjo razliko petih točk so si priigrali pri rezultatu 15:20. To pa ni uspavalo domačih, ki so na krilih bučnih navijačev naredili delni izid 10:2 in izgubljeni prvi niz obrnili v svojo korist ter slavili z rezultatom 25:22.
Drugi niz se je odvijal podobno kot prvi. Gostje so povedli za dve točki, domačini pa so jih poskušali dohiteti. Pri rezultatu 7:10 za goste je domači trener vzel prvi polminutni odmor, kar pa domačinom ni pomagalo. Gostje so povedli z 10:16 in prisilili domače, da posežejo po drugem odmoru. Tudi ta ni zmedel gostov, ki so nadaljevali v svojem ritmu in drugi niz prepričljivo dobili z rezultatom 17:25 ter izenačili v nizih na 1:1.
V tretjem setu so se domačini prebudili, odpravili lastne napake in pričeli igrati agresivnejše. To se jim je poznalo tudi pri rezultatu, saj so povedli s 13:8 in prisilili goste, da vzamejo odmor, ki so ga odlično izkoristili. Po dveh asih Markoviča, uspešnem napadu Cestnika in Pokeršnika so Šempetrani izid poravnali na 13. točki. Do dvajsete točke sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, v sami končnici pa so bili gostje bolj zbrani in tretji niz so dobili z rezultatom 23:25 in povedli v nizih z 1:2.
V četrtem nizu je bila zgodba podobna kot v prvih dveh. Gostje so hitro povedli z rezultatom 5:10, domačini so v želji, da jih ujamejo, ponovno naredili preveč lastnih napak, kar so gostje s pridom izkoristili ter tudi četrti niz zanesljivo in zasluženo dobili z rezultatom 17:25 in se veselili nove zmage in treh točk.