Sportklub 1A. DOL moški

02 / mars 2024
ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley 3:1
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - Calcit Volley 3:1  (23, 17, -22, 16).
ACH Volley Ljubljana: Markovič, Kržič , Šket 13, Najdič, Marovt,  Šen 19 , Koncilja 8, Kovačič (L), Gjorgiev 18 , Sešek , Pokeršnik , Videčnik 7 , Song.   Trener: Radovan Gačič.
Calcit Volley: Planinšič 7 , Vinkovič, Lazar 1 , Klobučar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 2, Okroglič 4, Mitrašinović 3,  Brunet 19 , Oman, Bakonji, Dulchev 15,Pavlovič 7 . Trener: Mladen Kašič.
Po uvodnem vodstvu Kamničanov (1:3 in 3:5) so oranžni zmaji stopili skupaj in na sedmi točki z blokom Šena prišli do izenačenja. Po nekaj minutah enakovredne igre, kjer si nobeni od ekip ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, so oranžni zmaji po bloku Koncilje in rezultatu 13:12 prišli do prvega vodstva. Razliko je z asom povišal Šket za 15:13, vodstvo dveh točk pa so ljubljanski odbojkarji uspeli obdržati vse do končnice niza. Ob rezultatu 20:18 je trener Calcita Kašič posegel po prvem odmoru, kasneje pa poskusil tudi z menjavo igralcev. Te poteze so za trenutek le uspele zmesti igralce ACH Volleyja in privedle do ponovnega izenačenja na 23. točki ter prekinitve na zahtevo domačega stratega Gačiča. V končnici niza je razigrani Šen z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 1:0 v nizih (25:23).  
Tudi v drugem nizu so prvi povedli gostje (0:2), a so Ljubljančani kmalu stopili na plin in z delnim izidom 3:0 prešli v vodstvo s 7:5. Vodstvo dveh točk so obdržali vse do druge polovice niza, ko je odbojkarjem Calcita ob točki Llanesa uspelo izenačiti na 13. točki. Po ponovnem prevzemu vodstva domačih (15:13) je Kašič posegel po odmoru, oranžni zmaji pa so kljub temu nadaljevali v zmagovalnem tempu in po delnem izidu 8:0 tekmecem pobegnili na 21:13. To je zadostovalo za miren zaključek niza, ki so ga odbojkarji ACH Volleyja po napaki na začetnem udarcu Vinkoviča dobili s 25:17.
Tretji niz so z 0:2 zopet odprli Kamničani, tokrat jim je vodstvo uspelo obdržati vse do devete točke, ko je rezultat z blokom poravnal Videčnik. Sledil je dolg niz izenačenj, zmaji so bili uspešni v napadu, a so si nekoliko preveč napak dovolili pri začetnih udarcih. Ob rezultatu 17:16 je po odmoru posegel gostujoči trener, njegova poteza pa je kaj kmalu obrodila sadove, saj so Kamničani v nadaljevanju povedli z 19:21. V izjemno napeti končnici niza so odbojkarji ACH Volleyja ponovno povedli (22:21), a gostje so imeli na zalogi še dovolj moči za ponoven preobrat ter z borbeno igro razliko v nizih zmanjšali na 2:1 (22:25). 
V četrtem nizu so do občutnejšega vodstva prvi prišli domači odbojkarji, Šket je z asom poskrbel za razliko treh točk (10:7), vodstvo pa so zmaji v drugi polovici niza uspešno povišali na šest točk (16:10). Sledila je pričakovana reakcija s klopi gostov, ki so zahtevali odmor. V nadaljevanju seta so Ljubljančani prevladovali v vseh elementih igre in ob vstopu v zaključek niza vodili z devetimi točkami prednosti (20:11). Šen, danes z 19 točkami najučinkovitejši igralec tekme, je z učinkovitim napadom priboril prvo zaključno žogo, tretjo pa je za izjemno pomembno zmago izkoristil kapetan Gjorgiev (25:16).
Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Danes smo si res želeli te zmage, saj smo vedeli, kaj nam ta zmaga prinaša - prvo mesto po rednem delu. Res je, da se potem v končnici začne povsem novo tekmovanje, ampak vseeno je dobro vedeti, da v kolikor pride do odločilnih tekem, da jih boš igral na domačem terenu. Hkrati pa se zavedamo, da nas že v sredo čaka še ena izjemno pomembna in težka tekma in današnja zmaga je na pravi poti v smeri, v katero želimo iti.« 
Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Klemna Šena: »Dobra tekma je za nami. Še vedno imamo prostor za boljšo igro, vendar je bila današnja predstava dovolj za zmago nad Calcitom in zagotovitev prvega mesta še pred zadnjim prvenstvenim krogom. Na tej energiji in borbenosti moramo graditi še naprej in prepričan sem, da bomo iz dneva v dan le še boljši.«