Sportklub 1A. DOL moški

02 / mars 2024
Fužinar Sij Metal Ravne - Maribor 0:3
Poročilo s tekme

Sportklub 1. DOL moški - 9. krog, modra skupina; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem
Gledalcev 150, sodnika: Jure Vrenko, Mihajlo Milojevič.
Fužinar Sij Metal Ravne - Maribor 0:3 (-14, -24, -17)


Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 9, Križanič 3, Lednik 6, Robida 15, Ranc, Stojanov, Javornik 2, Plesec 4, Podričnik 3, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.

Maribor: Fužir 2, Vodušek, Pernuš 3, Adžović 6, McConnell 8, Valenčič, Bračko 10, Kržič 15, Donik 4, Fink 4, Novak, Kumer (L). TRENER: Sebastijan Škorc.

V devetem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem srečali z ekipo OK Maribor iz Maribora.
Začetek tekme je prinesel več veselja ekipi iz Maribora, ki je z napadalno igro in  močnimi začetnimi udarci povedla z rezultatom 3:6. Da se domačini nikakor niso ustrašili tretjeuvrščene ekipe državnega prvenstva, smo lahko gledali v nadaljevanju niza, ko so se Fužinarji ob rezultatu 9:10 približali na zgolj točko zaostanka. Sledil je ponoven točkovni preobrat, ko so gostje z odličnimi začetnimi udarci onemogočili napadalno igro Ravenčanov in povedli z rezultatom 10:16. Priigrana prednost je Štajercem zadoščala, da so mirno zaključili niz v svojo korist (15:25).
Domači odbojkarji so odlično začeli v drugem nizu in povedli z rezultatom 5:0. Igralci Fužinarja so tudi v nadaljevanju igrali kot prerojeni in prednost je hitro naraščala njim v prid (12:3). Ni bilo pričakovati takšnega ritma igre do konca niza in štiri zaporedne točke Mariborčanov so prinesle rezultat 13:7. Še bolj so se igralci Maribora približali na sredini niza (15:11, 16:13) in niz je bil rezultatsko spet popolnoma odprt. Sledili sta dve točki domačinov, nato dve gostov, napake so se vrstile na obeh straneh in obetala se je zanimiva končnica niza. Rezultat 22:19 za igralce OK Fužinar Sij Metal je nakazoval zmago domačinov v drugem nizu. Žal domačinom ob vodstvu s 24:22 nista zadostovali niti dve žogi za niz. Izkušeni gostje so v sami končnici izkoristili napake in nezbrano igro domačinov ter niz osvojili s 24:26.
Poraz v končnici drugega niza je popolnoma ustavil igro domačinov, kar so Mariborčani s pridom izkoristili in zlahka povedli z 1:8. V nadaljevanju smo gledali zanimivejšo odbojko, ko sta obe ekipi izmenjaje osvajali točke. Mariborčanom so odbojkarji Fužinarja najbližje prišli na štiri točke zaostanka (11:15), več pa jim na žalost številnih navijačev na tribuni ni uspelo. Maribor je zasluženo slavil z rezultatom 0:3, 17:25 v zadnjem nizu.
Aljoša Jemec, trener OK Fužinar sij Metal Ravne: »Za nami je težko obdobje, saj zaradi bolezni in poškodb kar nekaj časa nismo mogli normalno trenirati v polni postavi. Danes je predvsem škoda drugega seta, ki smo ga imeli praktično dobljenega, a ga žal nismo uspeli zaključiti v svojo korist. Ne glede na to moramo graditi na stvareh, ki smo jih danes naredili dobro, predvsem je dobro funkcioniral servis, ter v naslednjem tednu poskušati še nadgraditi našo igro in se čim bolje pripraviti na končnico.«
OKF