Sportklub 1A. DOL moški

13 / mars 2024
i-Vent Maribor – Fužinar SIJ Metal Ravne 3:0
Poročilo s tekme

Začetek srečanja je postregel z izenačeno igro. Mariborčani so si prvič tri točke prednosti priigrali po točki neposredno iz začetnega udarca Janža Kržiča (6:3). Gostje nato niso imeli odgovora, tako da so po bloku Kržiča in zaostanku z 11:7 posegli po odmoru. Domači niso popuščali in tudi tokrat je as servis Janža Kržiča poskrbel za vodstvu s 16:11 in tudi drugi odmor Aljoše Jemca. Gostje z Raven v končnici niso uspeli pripraviti preobrata in i-Vent Maribor je osvojil prvi niz s 25:20.
Tudi v drugi niz so bolje vstopili domači, ki so po bloku Connorja McConnella povedli z 9:5. Aljoša Jemec je nato posegel po odmoru. Do sredine niza so gostje uspeli prednost skoraj izničiti. Ob zaostanku le še točke (16:15) je po prvem odmoru na srečanju posegel Sebastijan Škorc. Ta je prebudil njegove varovance, ki so ponovno dvignili tempo ter niz osvojili s 25:21.
Uvod v tretji niz je postregel z izenačeno igro, kjer pa je napaka v napadu Vasje Pleseca pomenila vodstvo i-Vent Maribora s 7:4 ter zahtevanim odmorom Aljoše Jemca. Nato je sledil delni izid 4:1 na strani i-Vent Maribora, ki so tako povedli z 10:6. Klop gostov je v upanju na preobrat takoj posegla še po drugem odmoru. Nato je do konca niza igrala le še ena ekipa. Domači so popolnoma prevladovali na igrišču ter niz osvojili s kar 25:16 in se veselili zmage s 3:0.