Sportklub 1A. DOL moški

20 / mars 2024
ALPACEM KANAL – CALCIT VOLLEY 0:3
Poročilo s tekme

ŠD KANAL, gledalcev 250, sodnika Pevc (Škofja Loka), Todorović (Ljubljana).
Alpacem Kanal: Kodrič, Stojanović, Cafuta, Jakovac, Karnel, Godnič, Kavčič, Maretič, Blazsovics, Vrtovec, Ranc, Okroglič (L). Trener: Rok Knafelc.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar, Klobučar, Nikolić, Okroglič, Mitrašinović, Brunet, Oman, Bakonji, Dulchev, Pavlovič, Karadža Pevc (L), Košenina (L). Trener: Mladen Kašić.


Kamničani so pripotovali v Kanal v vlogi favorita, saj so z rezultatom 3:0 slavili že na prvi tekmi četrtfinala v Kamniku. Sveže pečeni zmagovalci srednjeevropske lige niso najbolje začeli prvega niza, saj so Kanalci s serijo dobrih začetnih udarcev Godniča povedli s 4:1 ter v nadaljevanju s 6:3. Z blokom Okrogliča so gostje znižali zaostanek na 6:5. Gostje so dobro igrali v bloku in povedli s 6:7. Z varanjem domačega podajalca Godniča so Kanalci spet izenačili rezultat na 9:9 ter z blokom Blazsovicsa nad Mitrašinovićem še na 13:13. Pri ekipi Alpacem Kanal je bil v napadu nezaustavljiv korektor Vrtovec. Ekipi sta bili izenačeni tudi pri rezultatu 17:17. Z dvema zaporednima asoma gostujočega sprejemalca Bruneta so Kamničani spet povedli z 18:20. Sledile so napake domačih odbojkarjev v napadu in gostje so si z blokom priigrali prvo zaključno žogo za zmago v prvem nizu. Po uspešnem napadu Okrogliča so gostje izkoristili drugo zaključno žogo in povedli z 0:1 v nizih.

Po napaki Mitrašinovića v napadu so odbojkarji ekipe Alpacem Kanal izenačili rezultat na 4:4. Pri gostih je na mreži kraljeval centralni bloker Nikolič in ponovno povedel Kamničane do vodstva s 6:9. Takrat sta pri domačih v igro vstopila podajalec Karnel in korektor Stojanović. Pri rezultatu 7:11 je domači trener Knafelc poizkušal s prvim polminutnim odmorom. Pri rezultatu 7:13 je pri Kanalcih v igro vstopil Jakovac namesto sprejemalca Blazsovicsa. Premoč gostov se je odražala predvsem v igri v bloku. Kamničani so v nadaljevanju neusmiljeno višali prednost na 7:17. Takrat je sledila dvojna menjava tudi pri gostih. V igro sta vstopila podajalec Bakonji in sprejemalec Vinkovič. Točko kasneje pa še korektor Dulchev namesto Mitrašinovića. Domači strateg Knafelc je v igro vrnil Godniča in Vrtovca. Prednost gostov je narasla na visokih 10:20. Vodstvo Kamničanov je bilo dovolj visoko za mirno končnico niza in zmago v drugem nizu s 14:25.

Tudi tretji niz so prepričljivo začeli gostje iz Kamnika in povedli s 4:8. Pri rezultatu 6:9 je pri Kamničanih vstopil Klobučar namesto sprejemalca Okrogliča ter podajalec Bakonji namesto Planinšiča. Po uspešnem napadu domačega sprejemalca Ranca so Kanalci znižali izid na 9:12. Pri rezultatu 9:14 je domači trener Knafelc izkoristil še drugi polminutni odmor. Pri rezultatu 10:15 je pri gostih v igro namesto Bruneta vstopil sprejemalec Vinkovič. Gostje so z dobro igro v napadu povišali vodstvo na 14:20. Pri rezultatu 15:21 je pri Kanalcih v igro namesto Ranca vstopil sprejemalec Maretič. Igralci ekipe Calcit Volley so z asom Vinkoviča izkoristili prvo zaključno žogo za zmago na tekmi in se uvrstili v polfinale DP.