Sportklub 1A. DOL moški

20 / mars 2024
Fužinar Sij Metal Ravne - iVent Maribor 1:3
Poročilo s tekme

Sportklub DOL moški – četrtfinale, druga tekma; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.
Gledalcev 70, sodnika: Jure Vrenko, Daniel Atanasov.
Fužinar Sij Metal Ravne – Maribor 1:3 (22, -23, -14, -18).


Fužinar Sij Metal Ravne: Pušnik 13, Križanič 10, Lednik 1, Robida 15, Ranc, Stojanov 5, Javornik 10, Vučetić, Plesec 11, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). TRENER: Aljoša Jemec.
i-Vent Maribor: Fužir 4, Vodušek, Pernuš 1, McConnell, Valenčič 21, Bračko 22, Kržič 11, Donik 8, Fink 9, Novak, Kumer (L). TRENER: Sebastijan Škorc.

Na drugi tekmi četrtfinala Sportklub prve odbojkarske lige sta se na Ravnah na Koroškem pomerili ekipi odbojkarjev OK i-Vent iz Maribora in domačega OK Fužinar Sij Metala z Raven na Koroškem. Prvo tekmo so pred tednom dni v svoji dvorani Tabor s 3:0 dobili igralci iz Maribora.
Veliko bolje so v tekmo vstopili domačini, ki so z odličnimi začetnimi udarci in igro na mreži presenetljivo prevladovali na začetku niza (5:0, 7:1). Seveda ni bilo pričakovati takšnega nadaljevanja niza, ko je bila na igrišču zgolj domača ekipa, kar so gostje v nadaljevanju tudi pokazali. Z boljšimi sprejemi, nekaj odličnimi bloki in napadi so se Fužinarjem približali na zgolj štiri točke zaostanka (12:8). Toda domačini niso popuščali in z borbeno igro so povsem onemogočili igro favoriziranih tekmecev in ob rezultatu 20:12 zanesljivo korakali proti osvojitvi prvega niza. Le-tega so z rezultatom 25:22 tudi osvojili.
Začetek drugega niza je potekal veliko bolj izenačeno, ko smo gledali izmenjavanje točk na obeh straneh mreže. Prvi so si manjšo točkovno prednost priigrali odbojkarji i-Venta (8:10, 9:12, 12:15). Želja domačinov po ugodnem rezultatu je bila danes zelo velika in v nadaljevanju niza nikakor niso popuščali in se z odbojkarji Maribora ob rezultatu 16:16 izenačili. Ko so odbojkarji z Raven povedli z 19:17, se je nakazovalo veliko presenečenje tudi v drugem nizu. A izkušeni in težkih tekem vajeni odbojkarji iz Maribora so dvignili nivo svoje igre in tekmeca rutinirano ujeli in v nadaljevanju tudi povedli (20:22). Prednost dveh točk jim je zadostovala za minimalno zmago v drugem nizu z rezultatom 23:25.
V tretjem nizu so veliko bolje začeli odbojkarji OK i-Vent iz Maribora in povedli z rezultatom 2:7. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju Štajercev, ki so zagospodarili na igrišču in zlahka nizali točko za točko. Prednost je samo naraščala in se pri rezultatu 5:16 zdela za domačine neulovljiva. V podobnem ritmu se je tudi niz nadaljeval in zaključil z zanesljivo zmago igralcev iz Maribora (14:25).
V četrtem nizu smo gledali podobno tekmo kot v drugem. Ekipi sta bili v začetku izenačeni, v nadaljevanju niza pa so začeli pobudo prevzemati igralci iz Maribora (6:9, 9:13). Domači igralci Fužinarja Sij Metala nikakor niso zmogli ujeti tekmeca iz Maribora, ki se jim je točko za točko vedno bolj oddaljeval in ob rezultatu 10:17 mirno bližal uvrstitvi v polfinale letošnjega državnega prvenstva. Igralci OK i-Vent Maribor so si z zmago z 1:3 (18:25) zasluženo priigrali vstopnico za nadaljevanje državnega prvenstva.
OKF