Sportklub 1A. DOL ženske

28 / oktober 2023
GEN-I Volley - Formis 3:1
Poročilo s tekme

Gostje so v prvi niz vstopile z dvema asoma in takoj povedle z 0:2. Novogoričanke so rezultat izenačile na 5. točki in ko so gostje zopet povedle s 5:7 je bil čas za odmor domačega trenerja. Po odmoru je Maučnikova dosegla točko na mreži (5:8). Tudi v nadaljevanju so imele pobudo igralke Formisa. Rezultat je bil znova izenačen na 12. točki, nato pa so Novogoričanke prevzele pobudo in vodile s 16:12 ter nato že z 18:13. Precej uspešno sta v tem času delovali Pia Blažič na mreži in Tia Koren na servisu. Domačinke v nadaljevanju niso izpustile prednosti, 24. točko je dosegla Gaja Makuc (24:16), niz pa je zaključila Žana Godec z odličnim blokom (25:16).

Novogoričanke so imele na začetku drugega niza precej težav pri začetnem udarcu, kjer so bile neuspešne Julija Mohorič, Ana Žigon in Gaja Makuc. Gostje so znova vodile z 1:4. Ko je Uršičeva z asom gostje popeljala v vodstvo z rezultatom 3:7, je bil čas za odmor domačega trenerja. Gostje so tudi v nadaljevanju ohranjale prednost, vodile so že s 5:12 in tudi s 5:13. Njihova prednost je nato znašala že 10 točk (5:15). Novogoričanke so v nadaljevanju zaostanek najprej prepolovile (12:17) in nato občutno zmanjšale (18:19). Po izenačenju na 19. točki so prevzele pobudo in ob koncu niza pritisnile na plin. Blažičeva je z asom popeljala domače igralke do vodstva z 22:20, na koncu je rezultat kazal 25:22 v njihovo korist.

V tretji niz so bolje vstopile domačinke in povedle kar s 5:0. Prvo točko za gostje je dosegla Vidalijeva in tudi dve naslednji, ko je rezultat kazal 8:3. Gostje so približale rezultat, ta je kazal 10:8. Domači trener je takrat zahteval odmor. Igralke Formisa so v nadaljevanju rezultat izenačile na 12. točki in nato tudi na 13. V nadaljevanju je bila igra izenačena, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Gostje so v nadaljevanju povedle (16:17). Igra je bila tudi v nadaljevanju izenačena, rezultat je kazal 20:20, nato pa so gostje povedle (20:21). Prednost so uspešno ohranjale do konca tretjega niza, ki so ga tudi dobile z rezultatom 23:25.

V četrti niz so gostje vstopile s točko Vidalijeve, uspešna je bila na mreži. Pia Blažič je na drugi strani izenačila rezultat. Rezultat je kazal 2:2, nato pa so domačinke nizale točko za točko, uspešna je bila predvsem Žana Godec. Gaja Makuc je udarila za vodstvo z 9:2. Osmo točko je z asom priigrala Žana Ivana Halužan Sagadin in rezultat je takrat kazal 13:8. Ko je bilo 15:8, je gostujoči trener zahteval odmor. Pri 17:10 je odmor zahteval domači trener. Novogoričanke ugodne prednosti niso več izpustile iz rok, vodile so že s  23:13. Četrti niz in tudi tekmo je zaključila Julija Mohorič (25:15).

Izjava Tie Koren: "Sama tekma je bila zelo napeta, nervozna. Preveč lastnih napak smo naredile, vendar znamo stopiti skupaj, dokazati, da zmoremo. Na domač parket smo prinesle nove tri točke in novo zmago. To je na koncu najbolj pomembno. Prepričana sem, da smo 
naslednjič sposobne prikazati naš nastop v veliko boljši luči."