1B. DOL ženske

25 / oktober 2023
Visit Braslovče - Mozirje 3:0
Poročilo s tekme

V 4. krogu 1B. DOL za ženske je v lokalnem derbiju ekipa Visit Braslovče premagala ekipo Mozirja s 3 : 0.

V prvem nizu so bolje začele Mozirjanke, ki so po izenačenju na 1:1 na servis Teje Pogorevc povedle z 1:4 in prednost ohranile do 6. točke, ko so Braslovčanke nasprotnice ujele. Po dveh izenačenjih so pobudo prevzele domačinke in vodile vse do 19. točke, ko so gostje izid ponovno izenačile. Sledila je izenačena končnica, v kateri je bil rezultat nekajkrat poravnan. Ob koncu seta so bile nekoliko srečnejše Braslovčanke, ki so po uspešnem napadu Zoje Donko izkoristile prvo zaključno žogo za zmago s 26:24.

V drugem nizu so povedle Braslovčanke, ki so z izjemo izenačenja na 7. točki, vodstvo ohranile vse do konca. Dober sprejem je domačinkam omogočal hitro igro preko obeh centralnih blokerk Satlerjeve in Oštirjeve, ki sta tudi uspešno zaključevali svoje napade. Tudi odmori in menjave, ki jih je opravil gostujoči trener niso prinesli preobrata. Braslovčanke so niz dobile s 25:17.

Po dobri igri in vodstvu Braslovčank je na polovici tretjega niza po vodstvu z 12:8 prišlo do preobrata. Z neugodnimi začetnimi udarci je Teja Pogorevc povzročala velike težave domačim sprejemalkam. Posledično je padla tudi igra v napadu, kar so gostje iz Mozirja dobro izkoristile in z uspešnimi napadi Vodlanove in Cigaletove prešle v minimalno vodstvo. Da bi ustavila nalet nasprotnic, je domača trenerka izkoristila dva odmora, kar pa ni prineslo preobrata. Mozirjanke so po izenačenju na 20. točki na servis Pogorevčeve ponovno povedle za tri točke. Ko je že kazalo, da je tretji niz za domačinke izgubljen, so gostje napravile dve napaki in dovolile domačinkam, da so se jim približale na točko. Ob koncu niza so se Braslovčanke vendarle uspele zbrati in nanizale so tri zaporedne točke. Zaključno žogo je, podobno kot v prvih dveh nizih, izkoristila Zoja Donko.