1B. DOL ženske

29 / november 2023
Calcit Volley II - Braslovče 3:0
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – Braslovče 3:0 (21, 15, 16)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 25, sodnika: Rozman, Perčič.
Calcit Volley II: Mohorič 7, Špoljarič 1, Topič 5, Štern, Maček 17, Vravnik 1, Lončar, Stupar 4, Butalič (L), Žvegla 1, Sitar 5, Gojak (L), Vukojević 10, Gimpelj 7. Trenerka: Tjaša Gadža.
Braslovče: Z. Donko 7, Križnik, Pšaker, Ž. Donko 2, Kodrun, Oštir 6, Ferlež 4, Blatnik (L), Kalar, Satler 3, Bošeska 9, Železnik, Matvoz (L). Trener: Tomaž Stojan Golež.


Varovanke Tjaše Gadža nadaljujejo z dobrimi predstavami v 1B. DOL za ženske. Tudi v preloženi tekmi z Braslovčankami so praktično od prve točke igrale zbrano, brez podcenjevanja, to pa jim je prineslo še deveto zmago v sezoni. Z njo so svojo prednost na prvenstveni lestvici pred drugouvrščenim Krimom povečale na štiri točke, Pucončanke, s katerimi se bodo pomerile v petek, pa zaostajajo za šest točk.
Najbolj izenačen je bil uvodni niz, v katerem so nekajkrat vodile tudi odbojkarice iz Braslovč, zadnjič pri izidu 13:14. Nato so korak z domačo ekipo držale do 18. točke, ko je Zoja Donko še zadnjič izid izenačila, do odločilne prednosti pa so domače odbojkarice prišle na servis Tine Topič, ki je serijo štirih zaporednih servisov končala z asom. Kamničanke so do vodstva z 1:0 v nizih prišle po napaki gostujoče ekipe.
Ko so Braslovčanke na servis Lare Bošeske, nekdanje mladinke Calcit Volleyja, v drugem nizu povedle s 4:9, ni nič kazalo na to, da bo v nadaljevanju vse v znamenju kamniške ekipe. Toda na servis Adriane Vukojević so Kamničanke po izenačenju na 11:11 gostjam pobegnile za sedem točk, ko je bila v napadu uspešna Anja Maček (18:11). Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Vukojevićeva.
V tretjem nizu so ves čas vodile domače odbojkarice. Zadnje izenačenje je bilo pri izidu 2:2, nato so Kamničanke s točko Mačkove gostjam pobegnili za štiri točke (8:4), po novi točki domače sprejemalke že za pet (16:11). Tudi v nadaljevanju niza domača ekipa gostjam ni dovolila, da bi se ji približala, še več, po bloku Mačkove je bilo 21:14, tekmo pa je končala Mia-Marija Vravnik.

Izjava po tekmi
Adriana Vukojević, igralka Calcit Volleyja II: »Vesele smo današnje zmage, saj smo ves čas držale konstantno igro in nismo delale preveč napak. To je bil tudi razlog, da se nasprotnice niso razigrale, kar nam je olajšalo delo na poti do novih treh točk.«