1B. DOL moški

14 / oktober 2023
SIP ŠEMPETER – CALCIT VOLLEY II 3:2
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (80),  KODELIČ (Šentjernej), TOVORNIK (Maribor)

Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli dva zaključena napada in eno napako na servisu za rezultat 3:3.Gostje so povedli prvič po zaključenem napadu Blaževiča in bloku Jensterleta za 6:7.  Po bloku Blaževiča je bil rezultat 8:11. Šempetrani so se približali na točko zaostanka po zaključenem napadu Ibrišimoviča in Markoviča 11:12. Gostje so ponovno povedli za tri po zaključenem napadu Podbregarja in dobrem servisu  Podobnika (12:15). Po as servisu Pokeršnika in zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja je bil rezultat 14:15. Sledila sta dva as servisa Hircija za vodstvo Šempetranov z 18:17. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po zaključenem napadu Markoviča in napaki v napadu Podbregarja iz druge linije (20:18). Po zaključenem napadu Markoviča je bil rezultat 22:19. Domači trener je po zaključenem napadu Podbregarja (23:21) vzel prvi odmor. Gostje so uspeli izenačiti po uspešnem napadu Okorna in Jensterleta na 23:23. Šempetrani so imeli prvo zaključno žogo za prvi niz po bloku Jakoba Špesa Podbregarja (24:23). Sledil je še uspešen napad Špesa Podbregarja za zmago v prvem nizu (25:23).

V drugem nizu so bolje začeli gostje, ki so po zaključenem napadu Okorna in Podbregarja povedli z 1:4. Šempetrani so se približali na točko zaostanka po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja in napaki v napadu Okorna (5:6). Gostujoči trener je po dveh uspešnih napadih Ibrišimoviča in Hircija vzel prvi odmor (10):8. Šempetrani so vodili za tri po napaki Podobnika (14:11). Po dveh blokih Jakoba Špesa Podbregarja (16:12) je gostujoči trener vzel drugi odmor. Za Šempetrane je bil iz druge linije v napadu uspešen Pokeršnik za 19:13. Gostje so se približali po uspešnem napadu Okorna in napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja (22:18), tako da je domači trener vzel prvi odmor. Gostje se niso uspeli več približati in prvo zaključno žogo za Šempetrane je z uspešnim napadom priboril Pokrešnik (24:19). Šempetrani so izkoristili drugo zaključno žogo preko napada Jakoba Špesa Podbregarja (25:20).

V tretjem nizu so bolje začeli gostje, ki so po uspešnem napadu Okorna povedli z 1:3. Šempetrani so se približali na točko po zaključenem napadu Pokeršnika in bloku Hircija (4:5). Domači trener je po bloku Drnovška in dveh zaključenih napadih Okorna vzel prvi odmor (4:8). Po odmoru so sledile tri točke za Šempetrane in po napaki Okorna v napadu je tudi gostujoči trener vzel prvi odmor (7:9). Šempetrani so povedli za točko po zaključenem napadu Pokeršnika in Hircija (11:10). Po uspešnem napadu iz druge linije Pokeršnika in napaki v napadu Blaževiča je bil rezultat 14:11. Gostujoči trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu Markoviča (16:12). Po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja je bil rezultat 19:15. Gostje so se približali na dve točki zaostanka po zaključenem napadu Okorna (19:17). Po varanem napadu Hircija so šli Šempetrani v končnico s prednostjo 22:19. Domači trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu Podobnika in bloku Jensterleta (22:21). Gostje so uspeli izenačiti po bloku Blaževiča na 23:23. Prvo zaključno žogo je priboril Markovič po uspešnem napadu za 24:23. Sledila je napaka na servisu na eni in drugi strani (25:24). Gostje si po napaki Pokeršnika na podaji in bloku Jensterleta priborili svojo prvo zaključno žogo (25:26). Jakob Špes Podbregar je po uspešnem napadu izenačil na 27:27. Na drugi strani so gostje po uspešnih napadih Podobnika izničili dve zaključni žogi Šempetranov (29:29). Po uspešnem napadu Okorna in napaki v napadu Pokeršnika so imeli gostje peto zaključno žogo za niz 31:32. Peto zaključno žogo so gostje le uspeli realizirati za zmago v nizu po napaki Hircija v napadu (31:33).

Četrti niz se je začel z rdečim kartonom Pokeršnika in izključitvijo po pregovarjanju s sodnikom. Sledil je še uspešen napad Blaževiča (2:4). Gostje so uspešno nadaljevali v napadu in po zaključenem napadu Podobnika je bil rezultat 5:8. Po as servisu Drnovška je domači trener vzel prvi odmor (6:10). V nadaljevanju niza smo na igrišču gledali samo gostujočo ekipo, ki je nizala točko za točko (7:15). Domači trener je poskusil z menjavami in priložnost za igro ponudil mlajšim igralcem. Po napaki druge linije je domači trener vzel drugi odmor (7:16). Šempetrani se niso uspeli več približati in gostje so izenačili v nizih po zaključenem napadu Blaževiča (12:25).

V petem nizu se je na igrišče lahko vrnil izključeni Pokeršnik. Bolje so začeli Šempetrani, ki so po bloku Markoviča povedli z 2:0. Po zaključenem napadu povratnika na igrišče Pokeršnika je bil rezultat 5:3. Podobnik je po uspešnem napadu približal gostujočo ekipo na 7:6. Sledil je uspešen napad Markoviča za menjavo strani (8:6). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po napaki Okorna v napadu (10:7). Sledila sta blok Pokeršnika in Hircija za drugi odmor gostujočega trenerja (12:7). Šempetranom je prvo zaključno žogo priboril Jakob Špes Podbregar, in sicer po uspešnem bloku (14:8). Domači trener je po dveh točkah gostov vzel prvi odmor (14:10). Šempetrani so realizirali tretjo zaključno žogo po napaki v napadu Podobnika (15:10) za drugo zmago v letošnji sezoni.