1B. DOL moški

19 / oktober 2023
OK ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - OK SIP ŠEMPETER 0:3
Poročilo s tekme

V uvodnem nizu sta ekipi prikazali borbeno igro in niz je napovedoval izenačen dvoboj. V napadu je izstopal Žiga Mori, na servisu pa Jakob Rojnik. Pri gostujočih pa je vajeti prevzel Špes Podbregar. V izenačenem boju so gostje v zaključnih točkah odigrali bolj zbrano in dobili prvi set s 23:25. 

V nadaljevanju tekme je ekipa SIP Šempetra prikazala odločnejšo igro na servisu, kar je omajalo šoštanjski sprejem. Kljub velikemu rezultatskemu zaostanku je za razburljivejšo končnico poskrbel Jakob Rojnik, ki je na servisu dosegel štiri zaporedne točke. Domačini so bili manj učinkoviti v napadu, kar so nasprotniki s pridom izkoristili in osvojili drugi set z 22:25.

Gostujoča ekipa je tudi v tretjem setu prevladovala v vseh elementih igre. Poleg Špes Podbregarja s 13 točkami, je pri Šempetranih izstopal še kapetan Danijel Pokeršnik, ki je dosegel 12 točk. Šoštanjčanom igra ni stekla, zato so gostje hitro naredili razliko. Domačini se nikakor niso uspeli sestaviti, gostujoča ekipa je zanesljivo zaključila tretji niz s 17:25.