1B. DOL moški

28 / oktober 2023
Šoštanj Topolšica - ATHOS Kostanjevica 3:0
Poročilo s tekme

V 5. krogu 1B. DOL za moške sta se srečali ekipi Šoštanj Topolšice in ATHOS-a Kostanjevice. Za domačine je bila to zelo pomembna tekma, saj so v prejšnjih dveh krogih izgubili. V kolikor so želeli zadržati stik z vodilnimi, je v poštev prišla samo zmaga in nove tri točke, kar jim je tudi uspelo.

Da so domačini tekmo vzeli resno, je bilo vidno že od prve točke. Odlično so igrali na mreži, predvsem v bloku, kar je gostom povzročalo veliko težav. V napadu so bili razigrani Jamnikar, Rojnik in Mori, po asu Kovačiča pa je semafor kazal 11:6 in gostujoči trener je prvič vzel polminutni odmor. To ni zmedlo domačinov. V napadu in na servisih je bil neustavljiv Rojnik. Gostujoči trener je vzel svoj drugi odmor, kar pa ni zadoščalo za preobrat. V napadu se je razigral še Mori, na mreži pa je kraljeval Kovačič. Domačini so niz brez večjih težav pripeljali do konca z rezultatom 25:12.

V drugem nizu so gostje začeli z asom in napovedali boljšo igro. V napadu sta se razigrala Gašpar in Jevšnik. Tako sta bili ekipi izenačeni vse do 13. točke. S tremi zaporednimi točkami domačinov ter vodstvom 16:13 je ekipa Kostanjevice prvič v drugem setu vzela odmor. Šoštanjčani so nadaljevali v svojem ritmu in hitro povedli za pet točk (20:15). Gostje so vzeli drugi odmor. Domači trener je v igro poslal Lokvenca, ki je takoj izkoristil odlično podajo in dosegel 21. točko za domače. Za konec je Rojnik dodal dva asa ter Mori dve točki in rezultat na semaforju je kazal 25:17.

V tretjem nizu so bili gostje enakovreden nasprotnik do 6. točke. Domačini so bili razpoloženi še naprej, odlično so igrali v obrambi ter pri začetnih udarcih, in tako še naprej povzročali veliko težav gostom. V napadu sta bila uspešna Mori in Cenić ter povedla domače do prednosti sedmih točk (15:8). Gostje so naredili nekaj igralskih menjav in se približali domačinom na 4 točke zaostanka. Domači trener Stojanov je vzel svoj prvi odmor in umiril svoje fante. Odmor je dobro del, domačini so po zaslugi Rojnika in z dvema asoma Lokvenca povedli z 22:14 tr set mirno pripeljali do konca z rezultatom 25:17.