1B. DOL moški

04 / november 2023
Calcit Volley II - Šoštanj Topolšica 0:3
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – Šoštanj Topolšica 0:3 (-18, -23, -19)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev, sodnika: Rozman, Hafnar.
Calcit Volley II: Podbregar 1, Podobnik 12, Medved (L), Sladič, Okorn 8, Drolc, Frece 7, Drnovšek, Blaževič 1, Burkeljca 5, Jensterle 5. Trener: Gašper Ribič.
Šoštanj Topolšica: Jovanov (L), Kugovnič (L), Mori 14, Jamnikar, Frankovič, Lokvenec, Rojnik 20, Pergovnik, Koren 8, Cenić, Kovačič, Kasnik 2. Trener: Dean Stojanov.
Obe ekipi sta bili pred današnjim medsebojnim obračunom izenačeni po številu točk, številu zmag in porazov, le da so Šoštanjčani dobili enajst nizov in jih izgubili sedem, Kamničani pa so bili pri dvanajstih dobljenih in sedmih izgubljenih nizih. Po medsebojni tekmi so v boljšem položaju šoštanjski odbojkarji, ki so bili boljši v vseh elementih igre in so zasluženo prišli do zmage.
Za varovance Gašperja Ribiča je prvič v letošnji sezoni od začetka igral mladinski reprezentant Gregor Frece, ki je imel vse od svetovnega prvenstva v Argentini težave s poškodbo. Prav Frece je v uvodnem nizu še izenačil izid na 8:8, s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Jakob Rojnik, ki je v zadnjih sedem sezon igral za Panvito Pomgrad, so Šoštanjčani pobegnili za štiri točke. Prednosti niso več izpustili iz rok, v končnici niza so imeli domači odbojkarji še težave pri sprejemu, tako da so gostje niz zanesljivo dobili.
Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so prvi do večje prednosti spet prišli šoštanjski odbojkarji, spet pa je bil Rojnik tisti, ki je dosegel točko za vodstvo s 4:8. Vendar se Kamničani niso predali, Urban Blaževič je z blokom izenačil na 9:9, po uspešnem napadu Tea Podobnika pa je bilo 11:9 za Calcit Volley II. Do sedemnajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, z blokom Naceta Korena pa so Šoštanjčani povedli s 17:20. Na servis Podobnika, ki je dosegel tudi en as, so domači odbojkarji izid še enkrat izenačili (22:22), toda po asu Korena so gostje prišli do prve zaključne žoge, drugo je nato izkoristil Žiga Mori.
Čeprav so domači odbojkarji tudi v tretjem nizu držali visoko raven sprejema, tega niso znali unovčiti, kajti tudi gostje so bili v tem elementu igre dobri. Še boljši pa v napadu in v bloku in po še enem od njih, osmem na tekmi, so v tretjem nizu povedli s 13:18. V bloku je bil uspešen Koren. Po dveh zaporednih točkah Podobnika so Kamničani še prišli na tri točke zaostanka (15:18), toda odlični Rojnik je bolj ali manj razrešil vse dvome o končnemu zmagovalcu, ko je bil v napadu uspešen za šoštanjsko vodstvo s 15:21. Prav Rojnik je z blokom tudi končal tekmo.