1B. DOL moški

09 / november 2023
Šoštanj Topolšica - OK Sava 3:0
Poročilo s tekme

Tokrat je bil na sporedu 7. krog 1B. lige, v katerem sta se pomerili ekipi Šoštanj Topolšica in Sava iz Ljubljane - Črnuč. Gostje so prišli v Šoštanj z jasnim namenom, odščipniti kakšno točko ali celo presenetiti in zabeležiti svojo prvo zmago v sezoni. S tem pa se vsekakor niso strinjali domačini in od prve točke pokazali, kdo je domačin in favorit na tekmi. Šoštanjčani so brez večjih težav dobili srečanje z rezultatom 3:0 in zabeležili svojo peto zmago v prvenstvu.
V uvodni niz so domači stopili z jasnim ciljem. Omogočiti nasprotniku čim manj lahkih točk, kar jim je odlično uspelo. Z močnimi in natančnimi začetnimi udarci so jim povzročali obilo težav ter jih prisilili v lastne napake. Pri domačih sta bila v napadu neustavljiva Rojnik in Mori. Tako so prvi set dobili Šoštanjčani z rezultatom 25:13.
V drugem nizu smo gledali podobno sliko kot v prvem. Gostje so še vedno imeli problem s sprejemom, v napadu niso našli razpoloženega igralca, ki bi zaključeval žoge. Dvojici Rojnik - Mori se je priključil še Jamnikar in domačini so hitro povedli za osem točk 18:10. Z rezultatom 25:15 so domači dobili tudi drugi niz.
Tretji niz so gostje pričeli boljše in povedli z rezultatom 4:6, kar pa ni zmedlo domačinov. Po nekaj uspešnih napadih Rojnika in asu Cenića so domači povedli z 12:8. Gostujoči trener še vedno ni našel odgovora na domačo igro. Z dvema blokoma in asi so Šoštanjčani pobegnili na 19:10. Domači strateg je tako ponudil priložnost mlajšim igralcem, v igro sta vstopila Frankovič in Pergovnik. Igro je z dvema zaporednima blokoma zaključil Kovačevič. Rezultat tretjega seta je bil 25:13.