1B. DOL moški

11 / november 2023
SIP Šempeter – ATHOS Kostanjevica 3:0
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (60),  Markelj (Bled), Kern (Cerklje na Gorenjskem)

Bolje so začeli gostje, ki so po dveh zaključenih napadih Štefaniča in napaki iz druge linije Jakoba Špesa Podbregarja povedli z 0:4. Po še enem zaključenem napadu Jevšnika (0:5) je domači trener vzel prvi odmor. Šempetrani so po zaključenem napadu Hircija znižali zaostanek na 5:8. Sledila sta dva uspešna napada Jevšnika in napaka Markoviča v napadu (5:12) za drugi odmor domačega trenerja. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po dveh as servisih Ramšaka (10:13). Gostje so vstopili v končnico niza s prednostjo treh točk po zaključenem napadu Štefaniča (13:16). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po zaključenem tempu in bloku Hircija (16:16). Gostje so ponovno povedli za tri po varanem in zaključenem napadu Jevšnika (18:21). Šempetrani so znižali na točko zaostanka po uspešnem napadu Markoviča in Jakoba Špesa Podbregarja (22:23). Sledil je blok gostujočega centralnega blokerja Lajkoviča za prvo zaključno žogo (22:24). Šempetrani so izenačili po bloku in zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (24:24.) Sledil je blok Hircija za prvo vodstvo Šempetranov (25:24) v prvem nizu. Šempetrani niso uspeli zaključiti prve zaključne žoge, so pa na veselje domačih navijačev uspeli realizirati drugo zaključno žogo preko Jakoba Špesa Podbregarja za 27:25.

V drugem nizu so bolje začeli Šempetrani, ki so po dveh uspešnih napadih Pokeršnika in enem Jakoba Špesa Podbregarja povedli s 4:2. Gostje so izenačili po uspešnem bloku Vidica in napaki v napadu Markoviča (6:6). Prvi del niza se je nadaljeval izenačeno in po uspešnem napadu Gašparja je bil rezultat sedmič v tem nizu izenačen (12:12). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po zaključenem napadu iz druge linije Pokeršnika in as servisu Jakoba Špesa Podbregarja (15:13). Po bloku Ibrišimoviča so Šempetrani v končnico drugega niza vstopili s prednostjo 18:15. Sledil je še varan napad preko tempa Ibrišimoviča (19:15) za drugi odmor gostujočega trenerja. Gostje so se približali na točko zaostanka po uspešnem napadu Štefaniča (20:19) za prvi odmor domačega trenerja. Domači trener je na servis po uspešnem napadu Jakoba Špeas Podbregarja poslal Davida Sternada, ki je serviral as servis za 23:20. Prvo zaključno žogo za drugi niz je za Šempetrane priboril Pokeršnik po uspešnem napadu za 24:21. Šempetrani so uspeli realizirati že prvo zaključno žogo po napaki v napadu Štefaniča (25:21).

V tretjem nizu so bolje začeli Šempetrani, ki so po uspešnem napadu Ibrišimoviča preko tempa in napaki v napadu Jevšnika povedli s 5:1. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po uspešnem napadu Jakoba Špesa Podbregarja in bloku Hircija za 8:2. Po varanem napadu Ramšaka je bil rezultat 11:6. Gostje so po uspešnem napadu Štefaniča znižali zaostanek na 12:9.  Gostujoči trener je po uspešnem napadu Pokeršnika iz druge linije (14:9) vzel drugi odmor. Šempetrani so vstopili v končnico tretjega niza s prednostjo petih točk po zaključenem tempu Hircija za 18:13. Gostje se niso predali in že v naslednji menjavi dosegli tri točke v seriji za prvi odmor domačega trenerja (18:16). Gostje so izenačili po uspešnem napadu Jevšnika (19:19). Šempetrani so ponovno povedli za dve točki po dveh uspešnih napadih Pokeršnika (22:20). Sledili sta dve napaki pri gostih v napadu za prvo zaključno žogo Šempetranov (24:20). Šempetrani so uspešno realizirali že prvo zaključno žogo po as servisu Markoviča za 25:20.