1B. DOL moški

12 / november 2023
KEKO Oprema Žužemberk - Šoštanj Topolšica 3:2
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk : Šoštanj Topolšica 3:2 (26:24, 24:26, 18:25, 25:19, 15:12)

Današnja tekma je že na začetku kazala, da bodo igralci KEKO Opreme igrali odločno in bodo trd oreh Šoštanjčanom. Že od začetka uvodnega niza so povedli in praktično držali prednost skozi celoten niz. Vodili so za točko, dve do končnice niza, nato pa po vodstvu s 24:20 zgrešili servis. Zaključek niza je bil zelo napet, na koncu pa so se veselili domači, ki so ga dobili s 26:24.
V drugem nizu sta ekipi do rezultata 10:10 igrali izenačeno, nato pa so si rahlo prednost priigrali Žužemberčani, povedli za dve do tri točke, vendar nasprotniku dovolili, da jih ujame pri rezultatu 16:16. Po minuti odmora so si domači ponovno priigrali prednost in povedli celo s 24:21, zgrešili servis, pa tako kot v prvem nizu v sami končnici odigrali nervozno in ta niz izgubili s 24:26. V končnici domačim nista uspevala niti sprejem niti napad, Šoštanjčani so začutili, da lahko niz dobijo in s preudarno igro ter dvema blokoma so ga tudi dobili.
Poraz v drugem nizu je pri domači ekipi pustil posledice in celoten tretji niz so odigrali zmedeno, brez pravega sprejema, napad ni stekel, pa tudi na servisu so delali preveč napak. Medtem je Šoštanj predvsem po zaslugi Morija in slabi igri domačih z lahkoto povečeval prednost in niz dobil z 18:25. Igra domačih je v tretjem nizu razpadala, vzrok temu pa je bila rahla poškodba Pograjca, ki se je odražala na sprejemu in tako je prišel nesrečen poraz v tretjem nizu. 
Po menjavi strani pa so domači zaigrali kot prerojeni. Pokrili so manko na sprejemu in igra je kar naenkrat stekla. Spet je stekel servis, blok pa je deloval čudovito. Domači so v četrtem nizu z blokom dosegli kar sedem točk, poleg tega pa so v napadu odigrali odločno in preudarno. Niz so brez večjih težav zaključili z rezultatom 25:19. V tem nizu velja pohvaliti vse igralce, pri Šoštanjčanih pa je bilo opaziti, da se jim igra podira. Domači so uspešno zaprli Rojnika, pa tudi ostali igralci so imeli težave tako na sprejemu kot tudi v napadu. Vrhunska igra domačih.
Peti niz so Žužemberčani začeli na juriš in vseskozi vodili. Pri rezultatu 12:8 se jim je malce ustavilo, saj so naredili dve zaporedni napaki v napadu, rezultat je bil 12:10 in Toni Travnik je z uspešnim solo blokom poskrbel za miren zaključek, saj so do konca niza vsi servisi zaključili v avtu in niz se je zaključil z rezultatom 15:12 za domače.
Pri Žužemberčanih velja pohvaliti vse igralce, ki so igrali borbeno in učinkovito. Na trenutke je bila blok obramba tako učinkovita, da nasprotnik ni imel pravega odgovora. V tem elementu sta prevladovala predvsem Vidmar in Strajnar. Ob še bolj konstantni igri, bi KEKO Oprema lahko dobila še kar nekaj tekem do konca drugega kroga.