1B. DOL moški

15 / november 2023
SIP ŠEMPETER – ČRNUČE 2:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (50),  Atanasov (Slovenjske Konjice), Perčič (Kamnik)

 

Bolje so začeli gostje, ki so po uspešnem napadu Prevorčnika in bloku Vindišarja povedli z 2:5. Domači trener je po še enem varanem napadu Prevorčnika vzel prvi odmor (2:6). Gostje so uspešno nadaljevali pri servisu, zato so imeli Šempetrani veliko težav na sprejemu, posledično je Vindišar uspešno naredil dva bloka za 5:11. Šempetrani so se približali na tri točke zaostanka po dveh uspešnih napadih Markoviča (11:14) za prvi odmor gostujočega trenerja. Že v naslednji menjavi sta Pokeršnik in Ibrišimovič svoj napad poslala izven igrišča (11:17) za drugi odmor domačega trenerja. Šempetrani se niso uspeli več približati in po zaključenem napadu Kosanca je prvi niz pripadel gostom z 18:25.

Tudi v drugem nizu so bolje začeli gostje, ki so po napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja in dveh uspešnih napadih Mivška povedli z 2:4. Šempetrani so prvičpovedli po as servisu Pokeršnika in napaki Kosanca v napadu (6:5). Gostje so ponovno povedli za dve po napaki v napadu Pokeršnika (8:10). Gostujoči trener jevzel prvi odmor po napaki Kosanca v bloku in napaki na servisu Prevorčnika (13:12).  Po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja je bil rezultat 16:14. Sledil je še blok Ibrišimoviča (17:14) za drugi odmor gostujočega trenerja. Po uspešnem napadu preko tempa Hircija je bil rezultat 20:15. Šempetrani so vodili za sedem in imeli prvo zaključno žogo po dveh uspešnih napadih Pokeršnika in enem Jakoba Špesa Podbregarja (24:17). Drugo zaključno žogo so Šempetrani uspešno realizirali po napaki Rojca na servisu (25:18).

Tretji niz se je začel izenačeno. Na obeh straneh smo videli dva uspešna napada in uspešen blok (4:4). Šempetrani so vodili za dve po zaključenem napadu Ibrišimoviča in Markoviča (8:6). Gostjeso že v naslednji menjavi povedli po as servisu Mivška in napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja (8:9). Po zaključenem napadu Pokeršnika in Jakoba Špesa Pobregarja je bil rezultat 13:11. Gostje so izenačili po zaključenem napadu Mivška (16:16). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po as servisu Ramšaka in zaključenem napadu Markoviča (20:17). Po odmoru so se gostje približali na točko zaostanka po uspešnem napadu Prevorčnika (20:19) za prvi odmor domačega trenerja. Sledil je še blok Prevorčnika za izenačenje na 20:20. Gostje so ponovno izenačili po zaključenem napadu Mivška (23:23). Prvo zaključno žogo za Šempetrane je priboril Jakob Špes Podbregar po uspešnem napadu za 24:23. Na drugi strani je izenačil Mivšek po uspešnem napadu (24:24). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po napaki na servisu Prevorčnika (25:24). Drugo zaključno žogo je na veselje domačih gledalcev uspešno realiziral Pokeršnik z napadom iz druge linije za 26:24.

V četrtem nizu so bolje začeli gostje, ki so po uspešnem bloku Vindišarja in napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja povedli z 1:4. Šempetrani so se približali na točko zaostanka po as servisu Pokeršnika in zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (4:5). Rezultat je bil ponovno izenačen po uspešnem napadu Pokeršnika in Jakoba Špesa Podbregarja (9:9). Šempetrani so prvič vodili po bloku Pokeršnika in Jakoba Špesa Podbregarja (13:10) za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostje so izenačili po bloku Kosanca in zaključenem napadu Elikana  za prvi odmor domačega trenerja (14:14). Po varanem napadu Ramšaka je bil rezultat ponovno izenačen na 17:17. Gostje so vodili za dve po as servisu Mihelčiča in zaključenem napadu Prevorčnika  (17:20). Domači trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu Mivška (17:20). Gostje so povedli v končnici nizi za pet po bloku Kosanca in napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja (18:23). Prvo zaključno žogo za goste je priboril Mivšek po uspešnem napadu za 21:24. Drugo zaključno žogo so gostje uspešno realizirali po napaki na servisu Pokeršnika (22:25).

V petem nizu so bolje začeli Šempetrani, ki so po zaključenem napadu Markoviča in Jakoba Špesa Podbregarja povedli s 4:2. Po bloku Pokeršnika je bil rezultat 6:3. Sledil je še zaključen napad Pokeršnika 7:3 za prvi odmor gostujočega trenerja. Na menjavo strani so Šempetrani po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja šli z vodstvom 8:3. Gostje se niso predajali in že v naslednji menjavi so zmanjšali zaostanek po bloku Vindišarja in napaki na podaji Ramšaka (8:6). Sledil je še zaključen napad Prevorčnika (8:7) za prvi odmor domačega trenerja. Po bloku Mivška je bilo izenačeno na 9:9. Šempetrani so vodili za točko po najdaljši izmenjavi v petem nizu, ko je iz druge linije žogo zaključil Pokeršnik (12:11). Gostje po prvič povedli po zaključenem napadu Mivška iz druge linije (12:13) za drugi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Kosanca so imeli gostje prvo zaključno žogo (12:14).  Gostje so se po bloku Elikana veselili zmage z 12:15.