1B. DOL moški

18 / november 2023
Calcit Volley II - SIP Šempeter 2:3
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – SIP Šempeter  2:3 (23, -26, -21, 20, -11)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 05, sodnika: Tomec, Kodelič.
Calcit Volley II: Podbregar 12, Podobnik 22, Hostnik, Medved (L), Sladič, Okorn 26, Drnovšek 4, Frece 4, Blaževič, Burkeljca 8, Jensterle 6. Trener: Kristjan Krt
SIP Šempeter: Ibrašimovič 6, Pokeršnik 21, Cestnik, Sternad, Muhovic, Markovič 13, Majer (L), Ramšak, J. Špes Podbregar 13, Ramšak, Hribernik (L), Hirci 10, F. Špes Podbregar, Bukovnik. Trener: Gregor Račnik.
Mlada kamniška ekipa je v prejšnjem krogu v gosteh morala priznati premoč ekipi Špan Brezovica, tokrat pa so bili boljši od njih Šempetrani, ki so jih premagali že na prvi medsebojni tekmi. Pred šestimi tedni so Kamničani prišli do točke, s točko pa so se morali zadovoljiti tudi na domačem igrišču. Da niso prišli do dveh, ali celo treh, so krivi njihove lastne napake, saj so jih naredili kar 46, od tega 21 na servisu.
Prvi niz je bolje začela domača ekipa, ki je povedla s 4:1, nato pa prednosti ni več izpustila iz rok. Že v prvem nizu so imeli Kamničani veliko težav z lastnimi napakami in po dveh zaporednih so gostje izenačili na 16:16, vendar do preobrata ni prišlo. Po uspešnem napadu Tea Podobnika so hitro prišli do dveh točk prednosti, ki so jo ohranili do konca niza, ki ga je z blokom končal Podobnik.   
Tudi drugi niz je bil večinoma izenačen, saj sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa so Šempetrani na servis Boruta Markoviča prišli do štirih točk prednosti (17:21). Vendar se Kamničani niso sprijaznili s porazom, ob dveh dobrih napadih Mihe Okorna in nato še Podobnika so izid na 24. točki izenačili, in to potem, ko so rešili dve zaključni žogi. V končnici niza so nato sami imeli dve zaključni žogi, toda po bloku izkušenega Danijela Pokeršnika in novi lastni napaki kamniške ekipe je prišlo do izenačenja v nizih.
Po nekoliko nesrečno izgubljenem drugem nizu so domači odbojkarji slabo začeli tretjega, saj so po asu Gregorja Hircija zaostajali že za štiri točke (5:9). Na sredini niza so Kamničani z blokom Jona Jensterla izid na 14. točki sicer izenačili, vendar so gostje s štirimi zaporednimi točkami spet prišli do večje prednosti, ki so jo tokrat ohranili do konca. Zadnjo točko v tretjem nizu je dosegel Pokeršnik.  
V četrtem nizu so Kamničani občutno zmanjšali število lastnih napak, še naprej so dobro igrali v bloku, stekel pa jim je tudi servis. Že v začetku niza je priložnost za igro dobil tudi mladinski reprezentant Gregor Frece, ki je bil dolgo poškodovan in se je v napadu pridružil razigranima Okornu in Podobniku. Z asom Nika Drnovška so sredi niza domači odbojkarji prišli do treh točk prednosti (13:10) in čeprav so Šempetrani po točki Pokeršnika še izenačili na 14:14, njihova zmaga ni bila ogrožena. Z blokom Podobnika so gostom pobegnili za pet točk (21:16), izenačenje v nizih pa je s svojim četrtim blokom na tekmi potrdil Podobnik.
'Tie-break' so bolje začeli izkušenejši gostje, ki so po uspešnem napadu Pokeršnika povedli z 2:5, prednost treh točk pa so ohranili tudi ob menjavi strani. Po njej so domači odbojkarji hitro prišli do točke zaostanka (7:8), vendar do izenačenja ni prišlo. Zadnjič so do točke zaostanka prišli po novi, že 26. točki odličnega Okorna (11:12), Gal Ibrišimović in nova lastna napaka domače ekipa pa je gostom omogočila, da so prišli do treh zaključnih žog. Domači trener Kristjan Krt, ki je na klopi zamenjal prvega trenerja Gašperja Ribiča, je vzel polminutni odmor, toda po njem so njegovi varovanci naredili še svojo 46.  napako na tekmi.