1B. DOL moški

25 / november 2023
SIP ŠEMPETER – ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 3:0
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (150), Zajec (Ljubljana),  Todorović (Ljubljana)


Na začetku tekme so bolje začeli Šempetrani, ki so po dveh zaključenih napadih Pokeršnika in Ibrišimoviča povedli s 5:1 za prvi odmor gostujočega trenerja. Šempetrani so bili še naprej uspešni v napadu in po zaključenem napadu Špesa Podbregarja in Pokeršnika je bil rezultat 9:3. Gostujoči trener je vzel drugi odmor po as servisu Pokeršnika za 11:3. Po napaki v napadu Morija iz druge linije in zaključenem napadu Markoviča je bil rezultat 16:6. Šempetrani so še naprej dobro nadaljevali na servisu, posledično je sledila napaka v napadu Rojnika ter blok Ibrišimoviča in Jakoba Špes Podbregarja za 21:9. Po as servisu Morija so gostje znižali zaostanek na 21:12. Prva zaključna žoga za prvi niz je Šempetranom pripadla po napaki na podaji gostov (24:12). Šempetrani so uspešno realizirali že prvo zaključno žogo po še eni napaki gostov na podaji (25:12).
V drugem nizu so bolje začeli gostje, ki so po dveh zaključenih napadih Morija in bloku Kovačiča povedli z 2:4. Šempetrani so se približali na točko zaostanka po zaključenem tempu Hircija (6:7). Sledil je še blok Ramšaka za prvo izenačenje v drugem nizu (7:7). Šempetrani so prvič povedli po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (12:11). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po as servisu Jakoba Špesa Podbregarja (14:13). Po zaključenem napadu Pokeršnika iz druge linije je bil rezultat 16:14. Gostje so povedli po dveh odličnih servisih Rojnika in posledično so Šempetrani naredili dve napaki v napadu (17:18). V končnico niza sta ekipi po napaki na servisu Morija vstopili izenačeni (20:20). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po napaki Cenića v napadu in zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (22:20). Prvo zaključno žogo za Šempeter za drugi niz je priboril Hirci po uspešnem napadu preko alme (24:21). Sledila je še napaka Rojnika v napadu za zmago Šempetranov v drugem nizu s 25:21.
V tretjem nizu so bolje začeli Šempetrani, ki so po zaključenem napadu Markoviča in Ibrišimoviča povedli s 4:2. Po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja in Pokeršnika iz druge linije je bil rezultat 7:4. Gostje so se po dveh točkah Rojnika iz napada približali na točko zaostanka (8:7). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po treh točkah Jakoba Špesa Podbregarja in Pokeršnika v napadu (13:9). Po zaključenem napadu Pokeršnika iz druge linije je bil rezultat 16:11. Gostujoči trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu Markoviča (19:13). Gostje so se približali po dveh zaključenih napadih Rojnika (19:15). Sledila je še ena serija za Šempetrane, ki so po bloku Ibrišimoviča in napaki v napadu Morija povedli z 22:15. Po dveh točkah gostov je sledil prvi odmor domačega trenerja (23:18). Prvo zaključno žogo za Šempetrane je priboril Hirci po varanem napadu (24:18). Šempetrani so uspešno realizirali drugo zaključno žogo, saj je na veselje domačih gledalcev servis iz igrišča poslal Mori (25:19).