1B. DOL moški

03 / december 2023
KEKO Oprema Žužemberk - SIP Šempeter 3:1
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk - SIP Šempeter 3:1 (19, 23, -23, 24)
V 11. krogu 1B. DOL je v Žužemberku gostoval Šempeter, ki je trenutno prvi na lestvici, Žužemberčani pa so bili odločeni, da točke ostanejo doma. To je nakazoval že prvi niz, ko sta se ekipi do 12. točke menjali na servisih in uspešno zaključevali točke na nasprotnikov servis, Šempeter pa je zadrževal minimalno prednost. Nato je za dve točki po bloku podajalca Ramšaka povedel Šempeter (12:14), domači pa so z blok obrambo preko napada Strajnarja zmanjšali razliko, za izenačenje pa je z blokom poskrbel mojster bloka Žiga Vidmar. Pokeršnik je še poskrbel za vodstvo Šempetra s 15:16, nato pa je Vidmar z direktnim napadom izgubljene žoge domače povedel v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Do konca niza so domači z uspešno blok obrambo poskrbeli za višanje vodstva in povedli s 23:17 in niz je bil praktično odločen.
V drugem nizu so nekoliko bolje štartali Šempetrani, občasno so vodili tudi za tri točke (4:7, 6:9), vendar to domačih ni zmedlo. Domači so z dobro igro v polju ter Strajnarja, Travnika in Vidmarja na mreži izid izenačili na 11. točki. Domači so celo povedli za dve točki 14:12, vendar so nalet z blokoma Pokeršnika in Špesa Podbregarja ustavili. Sledilo je nekaj uspešnih točk Žužemberčanov, ki so povedli z 20:17. Z blokom Hircija so gostje znižali na 21:20, nato pa z uspešnimi protinapadi Hircija in Pokeršnika izenačili na 23, vendar so domači preko napada Strajnarja in z asom Koncilje set dobili s 25:23.
Tretji niz je z eksperimentiranjem in zgrešenim servisom odprl Strajnar. Domači so do prve občutne prednosti z 9:6 prišli po zgrešenem servisu Pokeršnika in še zgrešenih napadih Pokeršnika in Špesa Podbregarja. Nato je Šempeter zaigral nekoliko bolje, izenačil in prek uspešnih protinapadov Cestnika ter Špesa Podbregarja povedel s 16:18. Muhovič, ki je vstopil namesto Ibrišimoviča, pa je z blokom poskrbel za vodstvo s 16:19. Domači so po zgrešenem servisu Šempetranov in dveh protinapadih Tonija Travnika prišli do izenačenja na 20, z blokom pa je Toni Travnik poskrbel za vodstvo domačih. Šempeter se je v končnici znašel bolje, preko izkušenega Hircija je prišel do vodstva z 22:24, Toni Travnik je domačim vrnil nekaj upanja, vendar je Špes Podbregar z močnim udarcem poskrbel za konec niza z rezultatom 23:25.
V četrtem nizu so bolje začeli igralci KEKO Opreme, ki so povedli celo s 6:3 in 9:6, v sredini niza pa so gostje domače ujeli pri 15:15. V končnico niza so z manjšo prednostjo vstopili gostje (19:21, 20:22), nato pa so domači z dvema blok obrambama omogočili Strajnarju, da izid zniža, Petković pa je z asom izenačil. Muhovič in Cestnik sta z napadom spet povedla goste v vodstvo (22:23 in 23:24), Strnad je zgrešil odločilni servis (24:24), Vidmar je z ostrim servisom zagotovil zmagovalni udarec in nato nasprotniku z novim servisom onemogočil idealen napad, odgovornost je padla na Pokeršnika, ki je napadel po diagonali, kjer pa se je trojnemu bloku nekoliko obotavljivo še pravi čas priključil Toni Travnik in žoga je v loku padla za igralce Šempetra v zaščiti napada v cono 5. Veselje domačih se je lahko začelo, gostujoča ekipa pa ni mogla skriti razočaranja.
Uspeh domačih je še toliko večji, saj je bil Jaka Petković še v petek na bolniški in je tokrat stisnil zobe, ne gre pa pozabiti, da je na mestu korektorja pri domačih odlično odigral Štefan Travnik, njegova bomba na paraleli je bila zagotovo najmočnejši udarec na celotni tekmi. Stabilnost domači obrambi je prinesel Gregor Ožbalt, ki je po poškodbi spet nared za nove izzive. Tudi v gostujoči ekipi gre pohvaliti mlade igralce Cestnika, Muhoviča in Sternada, ki so uspešno zamenjali standardne člane prve postave. Tekma je bila razburljiva, nizi so se odločali v sami končnici. Maloštevilni gledalci so bili s predstavo izredno zadovoljni in navdušeno so zapuščali dvorano. To je bila prava odbojka za sladokusce!