1B. DOL moški

09 / december 2023
SIP ŠEMPETER – Špan Brezovica 2:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (50), KRAMAR (Kamnik), PEVC (Škofja Loka)

Bolje so začeli gostje, ki so po uspešnem napadu Renka ter napaki v bloku in napadu Šempetranov povedli z 2:5. Šempetrani so se približali na točko zaostanka po uspešnem napadu Ibrišimoviča in Jakoba Špesa Podbregarja (5:6). Po uspešnem bloku Glamočanina je bil rezultat 7:10. Domači trener je po dveh napakah v napadu vzel prvi odmor (11:14). Gostje so uspešno nadaljevali v napadu in po uspešnem napadu iz druge linije Glamočanina je bil rezultat 13:17.  Gostujoči trener je vzel prvi odmor po uspešnem napadu Hircija in asu Jakoba Špesa Podbregarja (17:18). Šempetrani so prvič povedli po asu Hircija in zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (21:19). Po zaključenem napadu Pokeršnika in napaki v napadu Glamočanina  je gostujoči trener vzel drugi odmor (24:21). Gostje so znižali zaostanek po uspešnem napadu Glamočanina (24:22). Sledila je napaka na servisu Založnika za 25:22.
V drugem nizu so bolje začeli gostje, ki so po zaključenem napadu Glamočanina in asu Renka povedli z 2:4. Šempetrani so izenačili po zaključenem tempu Ibrišimoviča in uspešnem napadu Pokeršnika (6:6). Po dveh uspešnih napadih Jakoba Špesa Podbregarja je bil rezultat ponovno izenačen na 9:9. Domači trener je po zaključenim napadu Založnika in bloku Glamočanina (11:13) vzel prvi odmor. Šempetrani so ponovno izenačili po uspešnem napadu Ibrišimoviča in napaki v napadu Založnika (14:14). Šempetrani so prvič povedli za dve po bloku Ramšaka in napaki v napadu gostov (18:16). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po zaključenem napadu Jakoba Špesa Podbregarja (19:16). Sledil je še blok Hircija in uspešen skrajšan napad Jakoba Špesa Podbregarja za drugi odmor gostov (21:16). Prvo zaključno žogo za drugi niz je priboril Pokeršnik po uspešnem napadu iz druge linije (24:16). Šempetrani so uspešno realizirali drugo zaključno žogo po napaki na servisu Željeznova (25:18).
Tretji niz se je začel izenačeno. Na obeh straneh smo videli dva uspešna napada in uspešen blok (4:4). Gostje so povedli za dve po uspešnem napadu Založnika (5:7). Po uspešnem varanem napadu Željeznova in napaki Hircija je domači trener vzel prvi odmor (8:12). Gostje so še naprej uspešno igrali v napadu in po zaključenem napadu Založnika vodili za tri točke (12:15). Domači trener je vzel drugi odmor po asu Željeznova (15:19). Šempetrani se niso uspeli več vrniti v igro in gostje so znižali zaostanek v nizih po uspešnem napadu Glamočanina (18:25).
Četrti niz se je tako kot tretji začel izenačeno. Na obeh straneh smo videli dva uspešna napada in eno napako na servisu (4:4). Gostje so prvič povedli za dve po prestopu druge linije Jakoba Špesa Podbregarja in asu Željeznova (7:9). Sledil je še blok Puclja za prvi odmor domačega trenerja (7:10). Šempetrani so se približali na točko zaostanka po bloku Ibrišimoviča (10:11). Po zaključenem napadu Pokeršnika je bil rezultat 13:14. Gostje so ponovno vodili za tri po asu Založnika in uspešnem napadu Renka (14:17). Sledil je še blok Puclja za drugi odmor domačega trenerja (18:14). Šempetrani so se po dveh uspešnih napadih Ibrišimoviča približali na točko zaostanka za prvi odmor gostujočega trenerja (17:18). Gostje so v končnico vstopili s prednostjo treh točk po uspešnem napadu Glamočanina in Renka (19:22). Sledile so tri točke za Šempetrane po napaki Glamočanina v napadu in rdečem kartonu za goste (22:22). Po bloku Hircija je bilo 23:22 in gostujoči trener je vzel drugi odmor. Gostje so imeli prvo zaključno žogo po napaki na servisu Sternada in bloku Kirbiša (23:24). Sledil je blok Hircija za izenačenje na 24:24. Gostje so izenačili rezultat v nizih po napaki na servisu Pokeršnika in zaključenem napadu Renka (24:26).
Peti niz se je začel izenačeno (3:3). Gostje so prvič povedli za dve po uspešnem napadu Renka in napaki v napadu Jakoba Špesa Podbregarja (3:5). Po dveh uspešnih napadih Ibrišimoviča je bil rezultat izenačen na 6:6. Na menjavo strani so gostje odšli s prednostjo ene točke po uspešnem napadu Renka za 7:8. Domači trener je vzel prvi odmor po napaki Pokeršnika v napadu (8:10). Po bloku Jakoba Špesa Podbregarja je bil rezultat ponovno izenačen na 10:10. Gostje so vodili z 11:13 po napaki na servisu Hircija in uspešnem napadu Renka iz druge linije. Gostje so imeli prvo zaključno žogo po napaki Šempetranov po uspešni obrambi libera (11:14) za drugi odmor domačega trenerja. Gostje so realizirali drugo zaključno žogo po direktni točki iz sprejema (12:15).