1B. DOL moški

13 / december 2023
Šoštanj Topolšica - Črnuče 3:0
Poročilo s tekme

Da bo tekma pomembna za obe ekipi, so se zavedali v obeh taborih, zato smo pričakovali napeto in nervozno tekmo. Več zbranosti predvsem v zaključku prvega in tretjega niza so pokazali domačini.
Prvi niz so z izidom 2:0 odprli domačini, toda gostje so se hitro odzvali in z delnim izidom 0:5 povedli s 3:6, kar je prisililo domače, da vzamejo prvi odmor. Tega so dobro izkoristili Šoštanjčani, saj so izid poravnali na osmi točki ter povedli z 10:8 in s tem prisilili goste, da vzamejo svoj prvo prekinitev. Domačini so bili skozi celoten niz za odtenek boljši, kar je pripeljalo do prednosti z 21:15. Ljubljančani so tako vzeli svoj drugi odmor, ki pa so ga odlično izkoristili in se domačinom približali na točko zaostanka (24:23). Set je z uspešnim napadom zaključil Rojnik.
Zmaga v prvem nizu je dala domačinom dodaten zagon. V drugem setu so Šoštanjčani povedli s 7:2, gostje so vzeli odmor, ki pa jim ni pomagal. Domačini so na krilih Morija in Rojnika hitro nizali točko za točko ter višali prednost. Pri rezultatu 19:11 je gostujoči trener vzel drugi odmor, ki pa ni ustavil orlov. Ti so drugi niz dobili prepričljivo s 25:14.
V tretjem nizu smo gledali podobno sliko kot v prvem. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, nobena od njiju si ni priigrala višje prednosti. V končnici so se gostje z delnim izidom 3:0 približali domačinom na zgolj točko (21:20). Domači trener Stojanov je vzel odmor in poskušal umiriti svoje varovance. To mu je odlično uspelo, saj so z delnim izidom 4:0 niz uspešno zaključili, si priigrali nove točke in se povzpeli na vrh lestvice.