1B. DOL moški

15 / december 2023
SIP ŠEMPETER – OK SAVA 3:0
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD ŠEMPETER (50), MESARIČ (MURSKA SOBOTA), GRUŠKOVNJAK (BELTINCI)


Tekmo so  bolje začeli Šempetrani, ki so po dveh zaključenih napadih Jakoba Špesa Podbregarja in Pokeršnika povedli s 5:3. Gostje so izenačili po zaključenem napadu Ritmaniča (7:7). Šempetrani so prvič povedli za tri točke po zaključenem napadu Pokeršnika in Ibrišimoviča (12:9). Gostje so se približali na točko zaostanka po napaki na servisu Hircija in asu Opeke (16:15). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po asu Markoviča (19:16). Gostujoči trener je vzel drugi odmor po zaključenem napadu Pokeršnika in napaki v napadu Verbiča (22:16). Gostje se niso uspeli več približati in prvi niz je pripadel Šempetranom po zaključenem napadu Hircija preko tempa za 25:20.
V drugem nizu so tako kot v prvem bolje začeli Šempetrani, ki so po zaključenem napadu Pokeršnika in napaki v napadu Verbiča povedli s 6:2. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po bloku Ramšaka (8:3). Gostje so znižali zaostanek po zaključenem tempu Drobeža in napaki v napadu Jakoba Špes Podbregarja (8:14). Po dveh točkah Opeke in bloku Verbiča je bil rezultat 19:14. Prvo zaključno žogo za Šempetrane je priboril Pokeršnik z zaključenim napadom za drugi odmor gostujočega trenerja (24:20). Gostje so se približali na točko zaostanka po napaki Sternada v napadu in bloku Mihelčiča za prvi odmor domačega trenerja (24:23). Šempetrani so realizirali četrto zaključno žogo po uspešnem napadu Cestnika (25:23).
Kot v prvih dveh, so tudi v tretjem nizu bolje začeli Šempetrani, ki so po dveh zaključenih napadih Jakoba Špesa Podbregarja in asu Pokeršnika povedli s 6:3. Po zaključenem napadu Markoviča je bil rezultat 10:5. Gostujoči trener je vzel prvi odmor po napaki v obrambi (11:6). Šempetrani so povedli za osem točk po bloku Jakoba Špesa Podbregarja in zaključenem napadu Ibrišimoviča (15:7). Gostje se niso uspeli več približati in po zaključenem napadu Filipa Špesa Podbregarja (25:12) so se Šempetrani veseli pomembne zmage v borbi za uvrstitev v zeleno skupino.