1B. DOL moški

16 / december 2023
KEKO Oprema Žužemberk - ATHOS Kostanjevica 3:1
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk - ATHOS Kostanjevica 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:21)

 

Dolenjski derbi je potekal po željah domačih, ki so z dobro igro v napadu in blok obrambo prišli do novih treh točk in se tako približali četrtemu mestu na eno točko. Zaradi odsotnosti prvega podajalca Žige Vidmarja je tokrat dirigentsko palico prevzel Sašo Smrke in z raznovrstnimi podajami poskrbel za enakomerno obremenitev vseh napadalcev, ki so bili tokrat zelo učinkoviti. Prva dva niza so dobili domači, s tem, da so imeli v končnici prvega solidno prednost, medtem ko so imeli v drugem na svoj servis dve točki prednosti, pri rezultatu 24:23 pa je Štefanič zgrešil servis in set je bil odločen. 
Tretji niz so dobili igralci Kostanjevice, ki so imeli rahlo rezultatsko prednost skozi celoten niz, igralci KEKO Opreme pa so jih ujeli zgolj pri rezultatu 15:15, 20:20 in 22:22, ko so imeli domači protinapad, da povedejo, pa je Jevšnik s solo blokom ustavil Štefana Travnika, nato so dosegli še eno točko z blokom, domači pa so z napako v napadu zaključili niz v korist Kostanjevice.  
Četrti niz so po uvodni podelitvi rdečih kartonov obema trenerjema bolje odprli Žužemberčani, ki so prišli do treh točk prednosti 6:3. Nato je prednost nihala od ene do treh točk, sredi niza pa so domači vodili z 18:13. Gostje so se še približali na dve točki zaostanka 22:20 in 23:21, nato so domači z blok obrambo poskrbeli za 'kontro' Petkovića, ki je povišal vodstvo na 24:21, Štefan Travnik pa je z asom zaključil tekmo.